Yeşilay, Piazza'da Bilgilendirme Standı Kurdu

Sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu türleri ile mücadele eden, bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren Yeşilay, “Yeşilay Haftası” etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bilgilendirme standı kurdu.

Yeşilay, Piazza'da Bilgilendirme Standı Kurdu
1920’de İstanbul’da “Hilal-ı Ahdar” adıyla kurulan ve sonraki yıllarda “Yeşilay” adıyla hizmetini sürdüren kurumun, Kahramanmaraş Piazza’daki standı yoğun ilgi gördü. “İyi ki Yeşilay var” sloganıyla kurulan stantta, ziyaretçilere her türlü bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi, farkındalık oluşturulması amacıyla Yeşilay broşürleri, kitapçıklar, kalemler ve balonlar dağıttı.

AVM ziyaretçileri, bu broşürler aracılığıyla alkol, sigara, uyuşturucu ve yeni bağımlılık türü olan internet bağımlılığı konusunda uyarıldı. Vatandaşların stant görevlilerinden özellikle sigarayı bırakma konusunda bilgi edinmeye çalıştıkları gözlendi.
Kaynak: İHA