Orman Çalışanlarından Sakat Kalan Orman İşçisine Yardım

İzmir'de görev yerine giderken geçirdiği trafik kazasında bir bacağını kaybeden orman işçisine mesai arkadaşları maddi yardımda bulunurken bağlı olduğu sendika 10 bin lira kaza sigortası primi ödedi.

Öz Orman İş Sendikası, 2012 yılında görev yerine giderken geçirdiği trafik kazasında bir bacağını kaybeden orman işçisi Mehmet Samira'ya 10 bin lira kaza sigortası primi ödemesi yaptı.

Sendika, Menemen Orman İşletme Şefliği'ndeki görev yerine giderken ağır yaralanan ve uzun süre tedavi gören Samira'ya grup ferdi kaza sigortası yaptı.

Kaza nedeniyle bir bacağını kaybeden ve malulen emekli olan 53 yaşındaki 4 çocuk babası Mehmet Samira sigorta çekini Öz Orman-İş İzmir Şube Başkanlığı'nda düzenlenen törende aldı. Törende konuşan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, 5 yılda 30 bine yakın üyelerini 'Grup Ferdi Kaza Sigortası' yaptıklarını belirterek, 'Bu sigorta primlerinin tamamı sendikamızın kendi bütçesi ile karşılanmaktadır. Şimdiye kadar 36 üyemiz ferdi kaza sigortası kapsamına girecek nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. Mehmet Samira gibi 3 üyemiz daha kalıcı sakatlık yaşadı. Hepsinin sigorta primleri ödendi' dedi.

Törene katılan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, orman teşkilatının çok büyük bir aile olduğunu belirterek, 'İster işçi ister mühendis olsun tek bir çalışanın canı yansa aynı acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Orman İş Sendikası'nın bu davranışının tüm sendikalara örnek olması gerekir' diye konuştu.

Törende, Samira'ya mesai arkadaşları da aralarında topladığı nakdi yardımı takdim etti.

Mehmet Samira, yapılan yardımlar karşısında çok duygulandığını belirterek, büyük gurur ve mutluluk yaşadığını kaydetti.

Kaynak: AA