Okul Önündeki İnşaat Demirlerine Velilerden Tepki

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir okul önündeki yaya kaldırımında bulunan inşaat demirleri olası bir yaralanmaya davetiye çıkarıyor.

Okul Önündeki İnşaat Demirlerine Velilerden Tepki
Turgutlu ilçesinde yaklaşık bin öğrencisi bulunan Gazi Ortaokulu’nun önünde bulunan yaya kaldırımındaki inşaat demirleri öğrencileri ve velileri tedirgin ediyor. Öğrencilerin geçiş güzergahında bulunan yaya geçidindeki demirlerin kaldırılması için çeşitli yerlere dilekçe sunduklarını söyleyen öğrenci velisi Mehmet Akkoyun, henüz bir cevap alamadığını söyledi.

Oğlunun yüzde 75 görme engelli olduğunu ve okulda başka öğrencilerin de benzer engelleri olabildiğini söyleyen Akkoyun, demirlerin bir an önce kaldırılmasını istedi. Akkoyun, tüm öğrencilerin okul girişi ve çıkışlarında tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade ederken sesini duyurmaya çalıştı. Okul çıkışında ise öğrenciler demir yığınlarının üzerinden geçerek yollarına devam etmek zorunda kalıyorlar. Tehlikenin yanı sıra kaldırımı işgal eden inşaat demirleri nedeniyle öğrencilerim bir çoğu araç trafiği yoğun bölgede yola inmek zorunda kalıyorlar. Akkoyun, "Bu inşaat demirleri okulda okuyan öğrencilerimiz için ve geliş geçen yayalar için tehlike arz etmektedir. Bu konuyla ilgili olarak dilekçe yazdım, durumu bildirdim. Şubat ayının 20’sinde durumu bildirdim ancak şuana kadar hiç bir yetkiliden cevap alamadım" diye konuştu.

Kaynak: İHA