Mersin'de Alzheımer Hastalarına Eğitim

Türkiye Alzheimer Derneği İçel Şubesi tarafından, ‘Alzheimer Hastalığı Buzdağının Görünen Yüzü’ adlı eğitim programı düzenlendi.

Mersin'de Alzheımer Hastalarına Eğitim
İçel Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim programında, Türkiye Alzheimer Derneği İçel Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge tarafından sunum yapıldı. Toplantının, Türkiye Alzheimer Derneği’nin de dahil olduğu, dünya çapında yürütülen ‘Demans Dostları’ adı ile bilinen projenin Türkiye ayağındaki İçel uygulamasının halka açık ilk büyük toplantısı olduğunu belirten Özge, projenin amacının alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.



Özge, ‘Demans Dostları’ projesinin, yaşlılığın doğal bir sonucu olarak unutkanlığın gelişmediğini, alzheimer’ın sadece unutkanlık olmadığını, alzheimer hastalarının da erken tanı ve tedavi olanaklarını hak ettiğini ve toplumdaki tüm bireyler gibi alzheimer hastalarının da saygın ve onurlu bir yaşam sürmeleri için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu anlattığını söyledi.



2006 yılından bu yana Türkiye Alzheimer Derneği İçel Şubesi tarafından her ayın ilk perşembesi gerçekleştirilen toplantılarda, alzheimer hastalığı ile ilgili doğru bilinen yanlış ve eksik bilgiler anlatılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA