Latin Amerikalı üç soyguncu Türk polisinden kaçamadı

Kolombiyalı üç hırsızın sözleri polisleri şaşırttı...

Latin Amerikalı üç soyguncu Türk polisinden kaçamadı
Kolombiyalı Blanca Doris Parra Camacho (52), Meksikalı Camilo Rodrugiez Mena (51) ile Venezüellalı Samuel Antonio Chavez Rios (49) Türkiye'ye geldikten sonra İstanbul'da gittikleri bir barda tanıştı. 3 Latin Amerikalı Anadolu'da soygunlar yapmaya karar vererek otobüsle Konya'ya gitti.

Sahte pasaportla otomobil kiralayıp, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü önünde ev alım-satımı yapan kişileri takibe alan üç kafadar emlakçı Bahar Yaşar ile yanındaki 2 kişinin para çantasıyla birlikte tapu dairesine girdiğini fark etti. Zanlılar Yaşar'ın aracının tekerleğine çivi yerleştirdi.

İLK GİRİŞİM BAŞARISIZ
Bahar Yaşar, otomobilinin sol arka lastiğinin patladığı fark edince "Bu yöntemle soygun yapılıyor, parayla birlikte arabada iki kişi kalsın" dedi. Araç lastiği değiştirildikten sonra notere doğru hareket etti. İlk soygun girişimi başarısız olan Latin Amerikalılar, aracı takip etmeye başladı.

BİRİ OYALADI, BİRİ ÇALDI
Yaşar, parayla birlikte kendisini otomobile kilitlerken, diğer 2 kişi notere gitti. Araçta bekleyen Yaşar'ın yanına gelen Kolombiyalı kadın soyguncu Camacho dikkat dağıtmak için arka lastiği gösterdi. Aracın kilidini açıp, aşağıya inen adam lastiği kontrol ederken, Meksikalı Mena ön koltuktaki içinde 140 bin lira olan çantayı alıp kaçtı.

'SİZ DAHA AKILLISINIZ'
Zanlıların kiraladığı otomobili bırakıp, otogara gittikleri, peşlerindeki polisi yanıltmak için İstanbul'a bilet almalarına rağmen Bursa'ya giden otobüse bindikleri öğrenildi. Polisin Eskişehir'de otobüste gözaltına aldığı zanlılar daha sonra Konya'ya getirildi. Konya'da polise, "Planı bozdunuz, siz daha akıllısınız" diyen zanlılar tutuklandı.