HDP'li Vekilden '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Tatil Olması İçin Kanun Teklifi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Meclis’in kadınların yıllardır sürdürdüğü mücadelede saygı, gösteri ve değer vermesi anlamına geliyor. Bütün kadınlar için, barış için 8 Mart tatil olarak ilan edilsin" dedi.

Kerestecioğlu, HDP Adana Milletvekili Meral Daniş Beştaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tatil olmasını istedikleri söyledi.

Çin, Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan’da ve birçok ülkede 8 Mart gününün genel tatil olduğunu belirten Kerestecioğlu, şunları kaydetti:

"Bugünü istedikleri gibi sokaklarda, alanlarda mücadele günü olarak ya da sadece tatil günü olarak kutlamak. Bu bağlamda hak ve eşitlik mücadelesinde yaşamlarını kaybeden kadınlara adanmıştır. Tüm kadınların sömürü ve baskıya karşı simgedir. Meclis’in kadınların yıllardır sürdürdüğü mücadelede saygı gösteri ve değer vermesi anlamına geliyor. Bütün kadınlar için, barış için 8 Mart tatil olarak ilan edilsin."

Türkiye’de tüm kadınların hiç bir kadın ayırım olmadan, kadına yönelik şiddetin, baskının, erkek ideolojisinin yansımalarını bildiklerini söyleyen Kerestecioğlu, "Türkiye’de kadın hareketi bir bütün olarak kadının haklarını talep etme, bunları alma noktasında güçlü mücadeleler veriyor. Bu mücadeleler için bir çok kurum oluşturulmuş. 8 Mart’ta talep ettiğimiz tatil olma talebinin kabul edilmesi" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA