35 Bin İşçinin İmzası AK Parti İl Başkanlığı'na Teslim Edildi

Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan kiralık işçiliğin önünü açacak yasa tasarısının geri çekilmesi için topladığı 35 bin imza, AK Parti Adana İl Başkanlığı’na teslim edildi.

35 Bin İşçinin İmzası AK Parti İl Başkanlığı'na Teslim Edildi
Kamuoyunda ’kiralık işçi yasası’ olarak bilinen TBMM gündemindeki ’İş Kanunu İle Türkiye İşçi Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın geri çekilmesi için Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, İçel, Osmaniye, Kilis, Aksaray’da çeşitli noktalara stantlar kurarak 35 bin imza topladı.

Topladıkları imzaları dosyalayıp AK Parti Adana İl Başkanlığı’na getiren Türk-İş üyesi işçiler ilk olarak bina önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, söz konusu düzenlemelerin iş ve işçi dünyasında büyük problemlere yol açacağını ve sosyal taraflar arasındaki güveni sarsıp iş barışını bozacağını ifade etti.

Kanun tasarısının taşeron işçilik olarak tanımlanan çalışma biçiminden daha ağır sorunlara yol açacağını vurgulayan Gülnar, kıdem tazminatına da değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Yine bir soğutulup, bir ısıtılarak karşımıza konulan kıdem tazminatı konusunda ise en büyük merci olan Türk-İş genel kurulunda oy birliği ile karar alınmıştır. Kazanılmış haklardan geri adım atılmasına asla izin verilmeyeceği noktasında kararlılığımız ortadadır ve göz ardı edilmemelidir.”

Basın açıklamasının ardından binaya giren Türk-İş üyeleri, topladıkları imzaları AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Ayhan Benlice’ye teslim etti.
Kaynak: İHA