Yeşilhisar Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Yeşilhisar Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı bildirildi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Yeşilhisar Belediyesinde düzenlen imza törenine, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, sendika ve belediye yetkilileri katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle maaşların yüzde 13 oranında artacağını söyledi.

Başkan Akdeniz'in işçilerini sevdiği için burada hiçbir zorluk çekmediklerini, rahat bir sendikacılık yaptıklarını ifade eden Çelik, 'Bundan dolayı başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Arkadaşlarımızın da Yeşilhisar Belediyemizden her hangi bir alacakları bulunmamaktadır. Burada birlik, beraberlik, huzur içerisinde bir çalışma ortamı var. Sözleşmemizin hazırlanmasında emeği geçen müdürlerime de teşekkürlerimi sunuyorum. İmza altına aldığımız sözleşmemiz Yeşilhisar Belediyemize ve üyelerimize hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

Akdeniz ise, işçilerine imkanları nispetinde en iyi zammı verdiklerini söyleyerek, 'Sözleşmemiz arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlı, uğurlu olsun. Aldıkları maaşları aileleriyle güle güle harcasınlar. ' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: AA