'Tahşiyecilere Kumpas' Davası

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 10 sanığın tutukluluğunun devamına hükmetti Duruşma, 11 Nisan Pazartesi gününe ertelendi

Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 8. duruşmasında, mahkemece, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmasının 11 Nisan Pazartesi yapılmasına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince yeni büyük salonda yapılan duruşmaya, Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Erol Demirhan ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuklu, başka suçtan tutuklu 2 ve tutuksuz 4 sanık katıldı. Yokluğunda tutuklanmasına karar verilen firari sanık Fetullah Gülen ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada yoklamanın yapılmasın ardından konuşan Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, ''Savunma vermek isteyen sanık var mı?'' diye sordu. Hiçbir sanığın savunma yapmaması üzerine Rüzgar, duruşmayı erteleyeceğini söyledi.

Bunun üzerine sanık avukatları, tahliye talebinde bulunmak için söz istedi. Mahkeme Başkanı Rüzgar ise talepleri resen değerlendireceğini belirterek, duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Yurt Atayün'ün üzerilerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, kaçma şüphesi, dosyadaki mevcut raporlar, alınan ifadeler, müşteki sayısı, eylemlerin sayısal yoğunluğu, sanıklara atılı suçun tutuklama nedenlerinin katalog suçlardan oluşunu dikkate alarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Sanık Fetullah Gülen hakkındaki gıyabi tutuklama kararının kaldırılması talebinin reddine hükmeden mahkeme heyeti, sanık Gülen'in ifadesinin istinabe yoluyla alınması talebinin ise daha sonra düşünülmesini kararlaştırdı.

Heyet, duruşmaların 11, 12 ve 14, 15 Nisan 2016'da yapılmasına hükmetti.

Kaynak: AA