'Perşembe Sineması' 7 Nisan'da Başlayacak

SALT tarafından Garanti Mortgage desteğiyle hazırlanan 'Perşembe Sineması' etkinliği, 7 Nisan'da Matthew Silva'nın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 'A World’s Fair Pavilion/Modern Harabe: Bir Dünya Fuarı Pavyonu' filminin gösterimiyle başlayacak.

SALT tarafından Garanti Mortgage desteğiyle düzenlenen 'Perşembe Sineması' etkinliği kapsamında, dünya fuarları, kupaları ve olimpiyatlarıyla ilgili filmler gösterilecek.

SALT ve Garanti Mortgage desteğiyle düzenlenen 'Perşembe Sineması' etkinliği kapsamında, Nisan-Haziran ve Eylül-Aralık aylarında SALT Galata Oditoryum’unda dünya fuarları, kupaları ve olimpiyatlarıyla ilgili çekilmiş 24 film gösterilecek.

Salt Galata'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan SALT Araştırma ve Programlar Yöneticisi Meriç Öner, projenin literatürde 'Mega Etkinlikler' olarak adlandırıldığını belirterek, 'Aslında günümüzdeki halleriyle geçmişteki halleri arasında büyük farklar olduğunu düşünüyorum. Program da bunu yansıtmaya yönelik olarak hem tarihi hem de günümüzdeki fuar, kupa ve olimpiyatların şehirler üzerindeki artmış baskısını inceleyeceğiz.' dedi.

Meriç, şehirle ilgilerini yaptıkları çalışmalarla farklı katmanlarda sürdürdüklerini kaydederek, şunları söyledi:

''Perşembe Sineması da bu çalışmalarımızdan biri. Hareketli imge, çok farklı kitleyle buluşma fırsatı bulduğumuz bir araç hem kurgu hem anime hem de belgesellerde kendi içerisinde bir hareket sağlanmış oluyor. 'Perşembe Sineması' 24 filmle bir tartışma açmaya niyet ediyor.'

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Alat da 'Ülkemizdeki kültür ve düşünce hayatına önemli katkılar sağlamaya çalışan SALT ile işbirliği yapmaktan son derece mutluyuz.' diye konuştu.

Alat, kendi çalışmalarıyla örtüşen projeleri her zaman desteklediklerini vurgulayarak, şunları anlattı:

'Toplumda modern yapılaşmayı, şehirleşmeyi, kentleşmeyi tetikleyen projeleri de her zaman elimizden geldiğince desteklemeye çalıştık. Bu kapsamda bu sene de 'Perşembe Sineması'nın sponsorluğunu üstlendik. SALT'ın değerli ekibi titizlikle çalıştı. Bu filmlerde dünya çapındaki büyük fuarlar, olimpiyatlar, dünya kupası maçları ve o şehre etkilerini, o bölgenin yaşamını, kültürünü nasıl etkilediğini görme şansımız olacak.'

Perşembe Sineması, Garanti Mortgage tarafından destekleniyor. Program kapsamındaki belirli gösterimler, British Council, Goethe-Institut İstanbul ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Etkinlik, 7 Nisan'da Matthew Silva'nın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 'A World’s Fair Pavilion/Modern Harabe: Bir Dünya Fuarı Pavyonu' filminin gösterimiyle başlayacak.

Kaynak: AA