Pancar Üreticilerinden Kantar Eylemi

Eskişehir'in İnönü ilçesinde kurulu pancar kantarının kaldırılmamasını isteyen üreticiler, traktörleriyle eylem yaptı.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde kurulu pancar kantarının kaldırılmamasını isteyen üreticiler, traktörleriyle eylem yaptı.

Eskişehir-İnönü karayolu üzerinde toplanan yaklaşık 50 pancar üreticisi, traktörleriyle birlikte konvoy halinde kantarın önüne gitti. Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ahmet Özcan, burada yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösterin tek pancar kantarının kaldırılmasının, üreticileri zor durumda bırakacağını söyledi.

Özcan, ilçe halkının geçimini pancardan temin ettiğini, kendisinin de yaklaşık 45 yıldır pancar ekimi yaptığını dile getirerek, 'İlçemiz adete pancar deposu konumunda. Yetkililerin yanlış bilgilendirmesi sonucu kantarın ilçemizden kaldırılması söz konusu. Bu durum çiftçimizi zor durumda bırakacak.' dedi.

Kantarın ilçeden kaldırılması halinde buradaki üreticilerin traktörleriyle kente gitmek zorunda kalacaklarının altını çizen Özcan, 'Üreticimizin yolda başına ne gelir kimse bilmez. Bir kaza durumunda telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkar. Bunun gibi çok neden var. Onun için kantarın ilçemizden kaldırılmaması gerekiyor. Bunun için de elimizden ne geliyorsa onu yapacağız' diye konuştu.

Açıklamanın ardından üreticiler traktörleriyle ilçede konvoy oluşturarak kararı protesto etti.
Kaynak: AA