'İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları' Programı

İstanbul Valisi Şahin: 'İstanbul bize, tarihimizin, medeniyetimizin emaneti olduğu gibi aslında bizden önce de burada hüküm sürmüş medeniyetlerin ve toplumların da emanetidir. Biz yarınlara bu emaneti en güzel şekliyle devretmek durumundayız. Çünkü İstanbul dünyanın özetidir'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'İstanbul bize, tarihimizin, medeniyetimizin emaneti olduğu gibi aslında bizden önce de burada hüküm sürmüş medeniyetlerin ve toplumların da emanetidir. Biz yarınlara bu emaneti en güzel şekliyle devretmek durumundayız. Çünkü İstanbul dünyanın özetidir.' dedi.

Şahin, Çekmeköy Alemdar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 'İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları' programında, Çekmeköy'de önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstanbul'un her bir köşesine emek vermek gerektiğini belirten Şahin, 'Bu toplantılar, ilçelerin sorunlarını ve avantajlarını yerinde görüp tespit etmek için önemli. Özellikle burada yaşayan, çalışan ve değer üreten insanların ne yaptıklarını ve taleplerinin ne olduğunu iletmek adına önemli bir toplantı. Her hafta bir ilçede İstanbullularla o ilçenin özelinde buluşmaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

İstanbul'un kendilerine tarihin ve medeniyetin emaneti olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:

'İstanbul aslında bizden önce de burada hüküm sürmüş medeniyetlerin ve toplumların da bize emanetidir. Biz yarınlara bu emaneti en güzel şekliyle devretmek durumundayız. Çünkü İstanbul dünyanın özetidir. İstanbul bölgemizin, Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın, Yakın Doğu'nun ve Doğu Avrupa'nın tam bir bileşkesidir. Bu medeniyet ve kültür zenginliğini bizim daha da zenginleştirerek, geliştirerek istikbale taşımamız lazım.'

Program, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız'ın ilçeyle ilgili verdiği brifingin ardından basına kapalı devam etti.

Etkinliğe, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA