Çorum Sevgi Evlerinde Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çorum Sevgi Evleri’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Çorum Sevgi Evlerinde Çanakkale Şehitleri Anıldı
Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sinan Zehir ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Kara’nın eşi mesude Kara, Çanakkale’nin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirterek, o gün geçilemeyen Çanakkale ve Mehmetçik sayesinde milletin kendine gelerek devamında uzun süren savaşlar sonunda istiklali tekrar kazandığını söyledi.



Çanakkale’de gösterilen kahramanlıkların Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Büyük Taarruzda gösterildiğini milletin yeniden dirilişinin dosta ve düşmana gösterildiğini kaydeden Kara, “Çanakkale bir devrin kapandığı ve bir devrin açıldığı yerdir. Vatan toprağını ele geçirmek için bütün dünya oraya yığılmıştı. Fakat Mehmetçiğin iman dolu göğsüne çarpar bir daha oraya gelemeyecek şekilde püskürtülmüştür. Elini kolunu sallayarak boğazlardan geçeceğini sanan düşman Çanakkale’de savaştıklarımız bugün maşa olarak olarak kullandıkları örgütlerle tekrar karşımıza çıkmışlardır. Bizi tekrar tekrar denemektedirler. Ancak bu millet her zaman karşısında vatan savunma yek vücut olmasını bilmiş ve yine terörün karşısında da dimdik ayaktadır. Bu mücadeleden de galip çıkacak bir çakıl tanesi kadar vatan toprağını kimseye vermeyecektir. Dost, düşman bunu böyle bilmeli, genç ihtiyar bütün bir millet olarak da daima uyanık olmalı ve daima çalışmalıyız” dedi.

Program şiirler, oratorya gösterilerinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA