Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri 2 Kilo Sentetik Uyuşturucu Madde Yakaladı

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri operasyon da 2 kilo 5 gram sentetik kannabionid uyuşturcu madde (Bonzai) ele geçirdi.

Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri 2 Kilo Sentetik Uyuşturucu Madde Yakaladı
Edinilen bilgiye göre Narkotim ve Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu suçlarını önlemeye yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, C.K (43), F.K (19 ), R.A (20), R.S (35 ), M.E.K’nin (30) ev ve işyerlerinde yapılan aramada 2 kilo 5 gram Sentetik Kannabionid madde, saksı içinde yetiştirilen 5 kök hint keneviri ve hint keneviri bitkisinin yetişmesi için gerekli toprağa ısı ve nem ortamının sağlanması için hazırlanmış plastik kap içerisinde düzenek, kimyasal gübre, toplam 25,55 gram kubar esrar, uyuşturucu alışverişinde kullanılan 12 bin TL civarında “Geçersiz” ibareli banknot, 1 adet ruhsatsız tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgli gözaltına alınan 5 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, sentetik uyuşturucular, halk dilinde tabir edilen ismi ile bonzai, kurutulmuş çeşitli bitki yapraklarına emdirilerek piyasaya sürülen, sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturularak bitkisel bir uyuşturucu gibi lanse edilen, kullanıldığı zaman metabolizmayı tamamen tahrip eden ve tek seferde dahi öldürme tehlikesine haiz olan uyuşturucu madde olduğunu söyledi.



Bonzainin yapay bir uyuşturucu kimyasal olduğunu, hatta bazı merdiven altı diye tabir edilen yerlerde fare zehiri, tarım ilaçlarının bitkilere emdirilmesiyle hazırlanan ölümcül bir madde olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Akpınar, “ Bundan 3-4 yıl öncesine kadar, ülkemizde olmayan bu madde inanılmaz bir hızda yayılmıştır. Son bir senede ise kullanım oranı bakımından ülkemizde adeta bir patlama yaşanmıştır. Gençler arasında giderek yaygınlaşan ve büyük bir tehlikeye dönüşmeye başlayan bu zehre karşı, polisiye tedbirlerimizin yanı sıra insanlarımızın bir an önce bilinçlendirilerek toplumuzun tüm katmanları ile mücadele edilmesi gereken hayati derecede önemli bir konudur. Bu anlamda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkma konusunda ailelerimizi ve halkımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Uyuşturucu ile mücadele anlamında bu başarılı çalışmaya imza atan narkotim görevlilerimi tebrik ediyorum” dedi.

Akpınar, Gençler zehirleyen ve toplumun geleceğini karartan uyuşturucu suçlarına karşı Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarının, bundan sonra da Yozgat halkının desteği ile artarak devam edeceğini sözlerine ekledi
Kaynak: İHA