'Kombi Servisçiliği Kursu Projesi'

Bağcılar'da hayata geçirilecek projede kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her gün için 10 avro cep harçlığı verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin 'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında düzenlenen ve Bağcılar Belediyesi'nin proje ortağı olduğu 'Kombi Servisçiliği Kursu Projesi' Bağcılar'da hayata geçirilecek. Kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her gün için 10 avro cep harçlığı verilecek.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre proje, kombi firmalarının temsilcilerinin de katılımıyla Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen programda tanıtıldı. Projeyle, iş garantili kursa katılan 18 ile 29 yaşları arasındaki 175 işsiz gencin, MEB yönetmeliklerine uygun sertifikalı kombi servisçiliği alanında uzmanlaşması hedefleniyor. Kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her gün için 10 avro cep harçlığı verilecek.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

'İlçemizde kurum, kuruluşlar veya STK’lar, bir projeye başvurduklarında eş finansını biz karşılıyoruz. Kurum ve kuruluş farkı gözetmeyerek hizmet vermeye devam ediyoruz. Ülkemizde işsizlik değil, kalifiye eleman yetersizliği sıkıntısı yaşanıyor. Böyle prestij projeler inşallah kalifiye elemanların yetişmesine katkı sağlayacaktır. Kursu tamamlayan işsiz gençler kurs bitiminde iş sahibi olacak.'

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun da ülkede işsizliğin ana sebebinin deneyimsizlik ve mesleksizlik olduğunun altını çizerek, 'Genç ve dinamik iş gücüne sahibiz. Deneyimli ve kalifiye eleman aranıyor. 100 bine yakın açık iş var. Bu eksikliğin mutlaka giderilmesi lazım.' dedi.

- Proje

Projede, Bağcılar Belediyesi ile Satış Sonrası Hizmetler Derneği proje ortağı olarak yer alıyor. İştirakçiler ise Baymak, Borusan, Demirdöküm, ECA ve Vaillant. Projenin Hedef Grubu ise 18 - 29 yaşları arasındaki işsiz gençlerden oluşuyor. Kurslara katılımda sırasıyla lisans, ön lisans, meslek lisesi ve ortaokul mezunu, askerliğini yapmış veya tecilli, sürücü belgesine sahip kişiler öncelikli tercih edilecek. Kurslarda, okulun tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanından 3 öğretmen ile 20-30 yıl sektör ve saha deneyimine sahip olan 3 usta öğretici eğitmen görev alacak.

Kursa katılan 175 işsiz gencin, MEB yönetmeliklerine uygun sertifikalı kombi servisçiliği alanında uzmanlaşması hedefleniyor. Kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her gün için 10 avro cep harçlığı verilecek. Proje süresince iki farklı gruba eğitim verilecek. İşsiz gençler 280 ders saatinden oluşan kombi servisçiliği meslek edindirme kurslarına katılacak. Doğalgaz tesisatçılarına ön beceriye sahip oldukları için 160 ders saati sürecek olan kombi servisçiliği geliştirme ve uyum kursları verilecek. Kurslar 7 hafta sürecek.
Kaynak: AA