Keçiören Belediye Başkanı Ak Açıklaması

'Engellilerin hayata katılmalarını önleyen her unsur ortadan kaldırılmalı. Toplumdaki dezavantajlı kesimlere yönelik herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz'

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 'Engellilerin hayata katılmalarını önleyen her unsur ortadan kaldırılmalı. Toplumdaki dezavantajlı kesimlere yönelik herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz' dedi.

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini imzalamasının 9. yılı dolayısıyla, Engelliler Konfederasyonu ile belediyede düzenlenen etkinlikte konuşan Ak, Türkiye'de, sözleşmenin imzalanmasının ardından, engellilerle ilgili her konuda düzenlemeler yapıldığını, fırsat eşitliği sunmak için gayret gösterildiğini belirtti.

'Engellilerin hayata katılmalarını önleyen her unsurun ortadan kaldırılması gerektiğini' vurgulayan Ak, 'Toplumdaki dezavantajlı kesimlere yönelik herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Her sağlam bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunun da bilincindeyiz.' dedi.

Ak, engellilere uygun olmayan kaldırımların, binaların biran önce engellilere uygun hale getirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Keçiören Belediyesinin, Engelli Danışma Merkezi ve Engelli Gündüz Mi̇safi̇rhanesi ile vatandaşlara hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Ak, engellilerin istihdamına ve sosyalleşmelerine yönelik çalışmalara da devam ettirdiklerini söyledi.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli de sözleşmenin tüm dünyada engellilerin anayasası olma niteliğini taşıdığını söyledi. İçli, engellilerin tüm dünyada günden güne daha fazla kendilerini ifade ve temsil etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Etkinlikte, 'Farkındalık' adlı kısa filmin de gösterimi yapıldı.
Kaynak: AA