Göynük'te Restorasyon Çalışması

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçede 45 tarihi yapının restore edildiğini ve 11 tanesi için de Kültür ve Turizm Bakanlığından izin beklendiğini söyledi.

Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin İpek Yolu üzerinde olduğunu, tarihi yapıları, örf, adet ve gelenekleriyle tarihi dokusunu koruduğunu söyledi.

Tarihi yapıların restore edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan Kazan, 'Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 45 tarihi yapı restore edildi ve 11 tanesi için de Kültür ve Turizm Bakanlığından olay bekliyoruz.' diye konuştu.

Kazan, ilçenin simgesi durumunda olan tarihi saat kulesinin restorasyonunu belediyenin yaptırdığını belirterek, 'Kulenin restorasyon çalışması ile çevre düzenlemesini belediye olarak yapıyoruz. Halkımız ve belediye olarak tarihi dokuların korunmasına yönelik olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz' şeklinde konuştu.

İlçenin son yıllarda turizm anlamında isminin öne çıktığına da dikkat çeken Kazan, 'İlçemizdeki tarihi dokuyu görmek için yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir ilgisi var. Bu ilgi her geçen yıl da artıyor.' dedi.

Kaynak: AA