Başkent Üniversitesinden 'Kadın Ve Spor Çalıştayı'

Çalıştayda, kadınlar ve kız çocuklarının spora katılımında karşılaşılan sorunlar tespit edilip, çözüm önerileri geliştirilecek.

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü ile Kadınlar İçin Spor ve Fiziksel Aktivite Derneğinin ortaklaşa organizasyonunda, 'Kadın ve Spor Çalıştayı' düzenlenecek.

Başkent Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek çalıştayda, sporun farklı alanlarında sporcu, egzersiz katılımcısı, yönetici, antrenör, hakem ve öğrenci olan kadınlar ve kız çocuklarının, spora katılımında karşılaşılan sorunlar tespit edilip, çözüm önerileri geliştirilecek.

Kadınların spora katılımını artırmak konusunda, farklı sektörlerden kurumların iş birliği yapmalarına hizmet edecek politikaların üretilmesini sağlamak da çalıştayın amaçları arasında yer alırken, etkinlikte paylaşılan deneyimler, uygulanabilir örnekler, zorluklar ve çözüm önerileri, bir sonuç raporu haline getirilip, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilecek.

Çalıştaya katılacaklar arasında, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan Prof. Dr. Hülya Aşçı, Actifit Spor ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Melis Abacıoğlu, Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın sporcu Nesrin Olgun Aslan ve eski milli sporcular yer alıyor.
Kaynak: AA