Anaokulu Öğrencilerine Müzik Aletleri Tanıtıldı

Adıyaman merkez Halide Edip Anaokulu öğrencilerine müzik aletlerinin tanıtımı yapıldı.

Anaokulu Öğrencilerine Müzik Aletleri Tanıtıldı
Okul idaresi tarafından gerçekleştirilen meslek tanıtımı etkinliğinde Müzik öğretmeni ve sanatçı Kadir Hanbay tarafından müzik aletleri minik öğrencilere tanıtıldı. Kadir Hanbay, bağlama, keman, gitar gibi müzik aletlerini tanıtarak, şarkı seslendirdi.

Okul Müdürü Cemal Önder, “Öğrencilerimize meslek tanıtımı kapsamında bizi kırmayarak okulumuza gelen ve müzik aletlerini öğrencilerimize tanıtan değerli hocamız müzik öğretmenimiz Kadir Hanbay’a teşekkür ediyoruz. Okul öncesi dönemde verilen müzik eğitimi, çocuklara bazı kavramların ve değerlerin kazandırılmasında oldukça etkin bir yoldur.

Okul öncesi müzik eğitimi, çocuğun psikolojik gelişiminde olumlu rol oynar. Müzik eğitimi yoluyla çocuklara, iyiyi, doğruyu, dürüstlüğü, yardımlaşmayı, hoşgörüyü ve güzellik gibi kavramları kavratarak toplumsallaşması yolunda küçümsenmeyecek mesafeler alınabilir.

Müzik bir anlatım yoludur. Anlatım ise dil ile gerçekleştirilir. Müziksel anlatım, ancak müzik diliyle ifade edilebilir. Müziğin, insanın ortak dili olması özelliğinden dolayı çocuğun kendi ülkesi ve başka ülkelerde yaşayan insan topluluklarını ve onların kültürlerini anlayarak evrensel kültürün temelleri oluşturulur. Çocuk kendi kültür ve geleneklerini müziği ve danslarıyla tanır, milli duyguları gelişir. Müzik etkinlikleri çocuğun psikomotor gelişimini de etkilemektedir” diye konuştu.

Kadir Hanbay ise meslek tanıtımı sonrasında yaptığı açıklamada, “Müzik her bireye mutlak lazım olan bir olgudur. Müzikle tanışmanın doğru ve en verimli zamanı ise ana sınıf çağıdır. Çünkü müzikte melodi veya ritim fark etmez, o yaşta zeka gelişimi içersinde olan çocuklara inanılmaz katkılar sağlar. Bunlar kendini ifade edebilme becerisi, dikkat dağınıklığını engelleme, sayısal zekaya katkı sağlama, beyninin sağ ve sol lopunu aynı anda çalıştırması gibi sonuçları vermektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA