Türkiye Aktif Ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu:'Biz yaşlılarımızı 'nasılsın' sorusuna sadece diliyle değil, gönlüyle de 'iyiyim' diyebilen insanlar olarak görmek istiyoruz' 'Yaşlılarımız hallerinden ne kadar memnun ve mesut ise toplumsal barış ve huzur da o kadar kolay sağlanabilir'.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 'Biz yaşlılarımızı 'nasılsın' sorusuna sadece diliyle değil, gönlüyle de 'iyiyim' diyebilen insanlar olarak görmek istiyoruz' dedi.

Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğinde düzenlenen 'Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, yaşlılara yaptığı ziyaretlerde çeşitli hayat dersleri aldığını anlattı.

'Akıl hocası' ve 'hayat rehberi' gibi görülen büyüklere ilişkin politikalarda her zaman özenli olunması gerektiğini vurgulayan Sare Davutoğlu, gittiği illerde mutlaka huzurevlerinde bulunan yaşlıları ziyaret etmeye çalıştığını belirtti.

Sağlıklı yaşlanmak için sağlıklı yaşam kültürünün edinilmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, erken dönemden itibaren ilerleyen yaşlara hazırlanılmasının son derece önemli olduğuna işaret etti.

Sare Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Yaşlanan bir nüfusumuz olduğu gerçeğinden hareketle, öncelikle sosyal politikalarımızın hepsini bu temelden yola çıkarak hazırlamak durumundayız. Sosyal politikaların, vakıf anlayışının, hizmet aşkının amacı insana hizmet olmalıdır. İnsanın mutluluğunu ve huzurunu araç değil, amaç olarak gören güçlü bir Türkiye için hepimize, toplumun her kesimine, her sektöre önemli görevler düşüyor. Biz yaşlılarımızı 'nasılsın' sorusuna sadece diliyle değil, gönlüyle de 'iyiyim' diyebilen insanlar olarak görmek istiyoruz. Bu, tabiatıyla onların daha az psikososyal sorunları olmasıyla mümkündür.'

Geçmişi, bilgeliği, birikimi, huzuru temsil eden yaşlıların, bu toplumun en önemli zenginliklerinden olduklarını dile getiren Davutoğlu, 'Yaşlılarımız hallerinden ne kadar memnun ve mesut ise toplumsal barış ve huzur da o kadar kolay sağlanabilir. Onların daha mutlu, daha huzurlu yaşayabilmeleri için hepimizin yapması gereken şeyler var. Hem bireysel olarak bizlere, hem sivil toplum kuruluşlarımıza, hem politika yapıcılarımıza, üniversitelerimize, medyamıza çok büyük görevler düşüyor. Yaşlılık, hayatın gerçeği ve Allah ömür verirse hepimiz bu tecrübeyi yaşayacağız' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı ile Ankara Üniversitesine düzenledikleri zirve dolayısıyla teşekkür eden Sare Davutoğlu'na, konuşmasının ardından hediye takdim edildi.
Kaynak: AA