Şehit Uzman Çavuş Güneş İçin Mevlit

Şırnak'ta şehit düşen Uzman Çavuş Burak Güneş için memleketi Ardahan'da mevlit okutuldu.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonlarda 18 Şubat'ta şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş için memleketi Ardahan'da mevlit okutuldu.

Merkeze bağlı Değirmenli Köyü Camisi'nde yatsı namazı öncesi okutulan mevlit programına, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Ardahan Müftüsü Aytekin Yılmaz, çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

Müftü Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 18 Şubat'ta Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan ve İstanbul'da defnedilen Güneş'in memleketinde mevlit programını icra ettiklerini söyledi.

Şehitlik mertebesinin Allah katında farklı olduğunu, bunun bilincinde olunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, 'İslam gibi bir dinle müşerref kılan Allah'a hamt olsun. İffeti için, ırzı için, ay yıldızlı bayrağı için canını vererek o peygamberlerden sonra en yüce makama çıkma özlemi ve arzusu yaratan Allah'a hamdolsun. Bugün Burak Güneş kardeşimizin şehadeti vesilesiyle toplandık. Ardahanımızın üçüncü şehidi. Hepsinin mekanı makamı cennet olsun. Devletimizi, milletimizi, ırzımızı, vatanımızı, namusumuzu korumak için asker, polis, korucu ve bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun.'

Doğu ve Güneydoğu'da Mehmetçiğin sadece PKK ile mücadele etmediğine işaret eden Yılmaz, bugün verilen mücadelenin aynısının bir zamanlar Çanakkale'de verildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA