MHP'den dokunulmazlık çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Fezlekelerin gündeme alınması için TBMM’ye bugün müracaatımızı yaptık. Dokunulmazlık dosyaları gündeme alınmalıdır" dedi.

MHP'den dokunulmazlık çıkışı
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yargının hazırlamış olduğu fezlekelerin TBMM’de bekletilirken, TBMM kürsülerinin terör örgütüne methiyeler düzülen bir kürsü haline getirildiğini söyledi.

Vural, Meclis’teki iradenin eli kolu bağlı kalmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Yargının çalışmasını istiyoruz. Terörle mücadele edeceksek terör örgütüyle ve siyasi uzantılarıyla da bu örgüte üye olmak ve yardım yataklık yapmaktan dolayı haklarında fezleke olan milletvekilleriyle de mücadele etmek gerekir. Bu kararlılığın TBMM’de dile getirilmesi için yargının taleplerini tamamlaması için karma komisyonun bunları gündemine alarak toplanması gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

MHP’nin Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinin dokunulmazlıkla ilgili fezlekelerin karma komisyon gündemine alınmasına yönelik müracaatlarını TBMM Başkanına bugün bir yazıyla ilettiğinin altını çizen Vural, şunları kaydetti:

"Fezlekelerin gündeme alınması için TBMM’ye bugün müracaatımızı yaptık. Dokunulmazlık dosyaları gündeme alınmalıdır. O vekilin dokunulmazlık zırhıyla milletin egemenliğini temsil etmesi mümkün değildir. Bu yüzden yargının çalışmasını temin etmek üzere bu dokunulmazlık zırhının kaldırılmasını talep ediyoruz. Şu ana kadar 26’ncı dönem dokunulmazlıklarının 452 dokunulmazlık dosyası var, 261 adeti HDP’nindir. Türkiye’nin en önemli ve öncelikli meselesidir bu. Bu zihniyetin bir dokunulmazlık zırhına tabi tutularak Genel Kurula havale edilmesi gerekiyor."

Kaynak: İHA