Mardin'de Şehitler İçin Tören

Dargeçit ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Üsteğmen Şahin, Jandarma Astsubay Üstçavuş Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Karadal'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit olan Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdil Kadir Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal için Mardin'de tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Personel Üsteğmen Kenan Dulkadir, törende yaptığı konuşmada, Şahin, Çelik ve Karadal'ın Dargeçit ilçesinin Eski Beğendi Mahallesi bölgesinde icra edilen hava harekatının bitiminin ardından timlerin dönüşünde terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlar ve roketatar ile açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olduklarını belirterek, vatan toprağını kanıyla sulayan şehitlerin Türk milletinin kalbinde yaşayacağını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya ve halk üzerinde korku yaratmaya yönelik yöntem ve hedeflerini değiştirdiğine işaret eden Dulkadir, örgütün vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, araç yakıp vatandaşları can ve mal güvenliğini tehdit ederek eylemlerini arttırma gayretine girdiğini bildirdi.

Türk Silahları Kuvvetleri olarak terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek için görevlerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Dulkadir, şöyle konuştu:

'Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu bütün haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetler işleyenler ve bu cinayete alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar; Türkiye'de kanunların önünde bu cinayetlerin hesabını mutlaka vereceklerdir.'

İl müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehit Şahin'in naaşı İçel'e, şehit Çelik'in cenazesi Manisa'ya ve şehit Karadal'ın naaşı ise Gaziantep'e uğurlandı.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit Şahin'in eşi Saliha Şahin, şehit Çelik'in eşi Keziban Çelik ve 5 yaşındaki oğlu Efe Çelik katıldı.
Kaynak: AA