Kadışehri Belediyesinden Kadınlara 'Şehri Kadın Konağı'

Yozgat'ın Kadışehri ilçe belediyesi tarafından kadınların eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini yapabilmeleri için inşa edilen Şehr-i Kadın Konağı tesisleri hizmete açıldı.

Kadışehri Belediyesinden Kadınlara 'Şehri Kadın Konağı'
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve İller Bankası tarafından mali destek verilen proje Kadışehri Kaymakamlığı ve Kadışehri Belediyesinin katkıları ile faaliyete geçti. Yaklaşık 600 bin liraya mal olan Şeh-i Kadın Konağı ve Parkı tesisleri bayanların gözde mekanı oldu.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut ilçede yaşayan kadınların sosyal ve kültürel anlamda daha iyi bir hizmet verebilmek için Şehr-i Kadın Konağını yaptıklarını söyledi.

Karadavut, “ Buradaki amacımız kadınlarımızın eğitim, bilgi, beceri ve mesleki yeterliliklerinin artırılmasını, kadınların sosyal hayata katılmalarını, kadınlar açısından fırsat eşitliği,ortak kullanıma açık rekreasyon alanlarının oluşturulması ve sağlıklı yaşam için spor alanlarının oluşturulmasını sağlamaktır. Şehr-i kadın konağımızda kafeterya bölümü, çocukların hem dışarı hem içeride oyun oynayacağı çocuk parkımız var. Kadınlarımıza yönelik kuaför salonu, fitnes salonu, eğitim ve kültür açısından kendilerini geliştirmek içinde eğitim salonlarımız var. Kamelyalar, yürüyüş parkurları var” dedi.

Kadınların evde oturmaktansa inşa edilen tesislerde sosyal, kültürel ve sportif alanda faaliyetlerde bulunmalarının hedeflendiğini belirten Başkan Karadavut “Kadınlarımız günlerini bile bu tesisimizde yapmaktalar. 150 kadınımıza aynı anda hizmet verecek kapasitede bir tesisimiz var” diye konuştu.

Şehri kadın konağından istifade eden Kadışehrili kadınlar ise, daha önce gidecek bir yerlerinin olmadığını belirterek, Şehri Kadın Konağının açılmasıyla birlikte günlerini burada değerlendirdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA