HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut Açıklaması

'Türkiye'nin hiçbir yerinde patlamayan bomba Çınar'da patladı. Bizler bu meselenin ancak İslam kardeşliği ile sona ereceğini düşünüyoruz'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, 'Türkiye'nin hiçbir yerinde patlamayan bomba Çınar'da patladı. Bizler bu meselenin ancak İslam kardeşliği ile sona ereceğini düşünüyoruz' dedi.

Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve beraberindeki heyet ile Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Yaşanan çatışmalı süreçten en büyük mağduriyeti bölge halkının gördüğünü belirterek Turgut, Sur ilçesinden yaklaşık 25 bin, Cizre ilçesinden de 120 bin vatandaşın yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Turgut, 'Evlerini terk eden vatandaşlar döndüklerinde ise geride hiçbir şey bulamadılar, taş üstünde taş kalmamış. Biz kimsenin çatışmasını istemiyoruz, hiçbir insanın ölümünü istemiyoruz. Bizim dinimize göre bir insanın suçsuz sebepsiz yere öldürülmesi bütün insanları öldürmek gibidir' diye konuştu.

İlçede yaşanan sıkıntıları gördüklerini ifade eden Turgut, şöyle devam etti:

'Çınar'da yaşanan sıkıntıları gözlerimizin önünde gördük. Türkiye'nin hiçbir yerinde patlamayan bomba Çınar'da patladı. Bizler bu meselenin ancak İslam kardeşliği ile sona ereceğini düşünüyoruz ve gittiğimiz her yerde bu hakikati dile getiriyoruz.'

Daha sonra Turgut ve beraberindekiler Kaymakam İsmail Şanlı'yı makamında ziyaret etti.
Kaynak: AA