Hasan Celal Güzel 'Hamamönü Söyleşileri'Nin Konuğu Oldu

Altındağ Belediyesi, Hamamönü Söyleşileri kapsamında Hasan Celal Güzel’i misafir etti.

Hamamönü Kabakçı Konağı’nda düzenlenen söyleşide, yılların deneyimli siyasetçi ve bürokratı Hasan Celal Güzel, Türkiye’nin Ortadoğu’daki rolü ve gücü hakkında konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca’nın da katıldığı programda, Türkiye ve Ortadoğu ilişkileri masaya yatırıldı.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 783 bin 562 kilometrekarelik alana ve 80 milyon nüfusa hapsedilmesi mümkün değildir” diyen Hasan Celal Güzel, tüm dünyada 305 milyon Türk yaşadığına dikkat çekti. Artık “yeni Türkiye” hedefinin bir hayal olmadığınısöyleyen Hasan Celal Güzel, Türkiye’nin dünya siyasetinde çok önemli bir rolü ve gücü olduğunu belirtti.

Dünyada hiçbir ülkenin Türkiye’yi küçümseyemeyeceğine dikkat çeken Güzel, “Bütün Türk ve Müslüman dünyasına karşı sorumluluklarımız var. Pek çok ülkeye seyahat ettim. Dünyanın pek çok bölgesinde ’bize sahip çıkın’ çığlıkları yükseliyor. Bu çığlıklara kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Biz yeni bir Asım nesliyiz. Yeni Türkiye yolunda yeni hedeflerle geleceğe çok iyi hazırlanmalıyız” dedi.

Kaynak: İHA