Güney Amerikalı Hırsızlar Polisten Kaçamadı

Konya’da, Kolombiyalı, Venezuelalı ve Meksikalı biri kadın 3 kişi, çaldıkları 140 bin lirayla kaçarken yakalandı.

Güney Amerikalı Hırsızlar Polisten Kaçamadı
İstanbul’dan Konya’ya hırsızlık yapmak için geldiği iddia edilen Güney Amerikalı 3 kişi, çaldıkları 140 bin lira parayla şehirden ayrıldıktan sonra polisin yaptığı takipte yakalandı. İstanbul’dan Konya’ya otobüsle gelen Meksikalı Camilo Rodrugiez Mena (51), Kolombiyalı kadın Blanca Doris Parra Camacho (49) ve Venezuelalı Samuel Antonio Chavez Rios (52), sahte pasaportla kiraladıkları otomobille Konya’da keşif yapmaya başladı.

Güney Amerikalı hırsızlık şüphelileri merkez Meram ilçesi Öğretmenevleri mahallesinde beklemeye başladı.

İLK HIRSIZLIK GİRİŞİMİNDEN SONUÇ ALAMADILAR

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile bankalara giren vatandaşları gözetlemeye başlayan zanlılar, gözlerine kestirdikleri B.Y’nin aracının lastiğini özel bir düzenekle patlattı. Araç lastiklerinin patlamış olduğunu gören vatandaşlar hırsızlık olabileceğinden şüphelenerek yanlarında bulunan para çantalarını kucaklarına alarak korudu ve araç lastiğini temkinli bir şekilde değiştirdi. Lastiğin tamir edilmesinden sonra B.Y. ve yanındakiler işlemini gerçekleştirmek üzere merkez Selçuklu ilçesi Nişantaş mahallesindeki 14. Noter’e geldi. İlk hırsızlık girişiminden eli boş dönen Güney Amerikalılar, kiraladıkları araçla B.Y. ve beraberindekileri notere kadar takip etti.

KOLOMBİYALI KADIN OYALADI, DİĞER İKİ KİŞİ ÇANTAYI ÇALDI

Noter önünde 140 bin TL parayla bekleyen B.Y., yine hırsızlık şüphesi üzerine araç kapılarını kilitleyerek işlemlerin tamamlanmasını bekledi. Bunun üzerine harekete geçen Kolombiyalı kadın Camacho, araç içerisinde bulunan B.Y’e arka tekerleğin patlak olduğunu gösterdi ve B.Y. lastiği kontrol etmek için araçtan inerek kapıları açtı. Araç kapılarının açıldığını gören diğer iki kişi otomobilin ön koltuğunda içinde 140 bin TL bulunan çantayı alarak olay yerinden uzaklaştı. Kiraladıkları araçla çaldıkları 140 bin TL parayla gözden kaybolan şahıslar yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Kule Caddesinde bir sokakta aracı terk etti. Bir taksiyle binen zanlılar Konya otogarına gitti.

İSTANBUL’A BİLET ALDILAR, İZLERİNİ KAYBETTİRMEK İÇİN BURSA’YA HAREKET ETTİLER

Taksiyle otogara gelen Güney Amerikalı hırsızlar yine sahte pasaportlarıyla İstanbul için bilet aldı. Ancak bu otobüse binmeyen Güney Amerikalı hırsızlar Bursa’ya hareket eden başka bir otobüse bilet almadan binerek izlerini kaybettirmeye çalıştı. Yaşanan hırsızlık olayı üzerine harekete geçen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda Güney Amerikalı zanlıların İstanbul’a bilet aldığını ancak Bursa’ya hareket eden bir başka otobüse bindiğini tespit etti. Bunun üzerine yapılan çalışmada Güney Amerikalı hırsızlar, polis tarafından Eskişehir otogarında çaldıkları 140 bin TL parayla gözaltına alındı.

“KONYA’YA GELMEKLE HATA ETTİK”

Çaldıkları 140 bin TL parayla kaçarken polise yakalanan Camilo Rodrugiez Mena, Blanca Doris Parra Camacho ve Samuel Antonio Chavez Rios’un ifadelerinde, Konya’ya geldikleri için hata ettiklerini belirttiği öğrenildi. Daha önce çeşitli illerde hırsızlık yaptıkları tespit edilen Güney Amerikalı hırsızların Konya polisinin kendilerini hemen yakaladıklarını söylediği ifade edildi. Güney Amerikalı hırsızlar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA