Diyarbakır'da, 'Atletizmi Geliştirme' Projesi Yarışmaları Başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Atletizmi Geliştirme' projesi kros müsabakaları başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Atletizmi Geliştirme' projesi kros müsabakaları başladı.

Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesi’nde başlayan yarışmalar, büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Toplam 24 sporcunun yer aldığı müsabakalarda başarılı olan sporcular, Diyarbakır’da gerçekleşecek il seçmelerine katılma hakkını elde etti.

Çüngüş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Şube Müdürü Burhan Gül, 'Atletizmi Geliştirme' projesi kros yarışmalarının önce tüm ilçelerde yapılacağını söyledi.

Gül, ilçelerdeki müsabakalarda başarılı olan sporcuların il merkezindeki finallere katılacaklarını ve burada başarılı olanların Diyarbakır adında bölge müsabakalarına katılacağını belirtti.

Gül, şöyle konuştu:

'Çüngüş’te yaptığımız müsabakalarla Atletizmi Geliştirme Projesi yarışmalarının startını verdik. Daha sonra bu yarışmalar diğer ilçelerimizde yapılacak. Final müsabakaları Diyarbakır’da olacak. Final müsabakalarında başarılı olan sporcular Diyarbakır’ı bölge müsabakalarında temsil edecekler. Ama Çüngüş’te gerçekleşen müsabakalarımız güzel bir ortamda yapıldı. Bütün ilçe idarecilerinin katkısıyla bir müsabaka gerçekleştirildi. Bu nedenle çok mutluyuz.'

Gül, katkılarından dolayı Çüngüş Kaymakamı Ahmet Başer ve Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca’ya teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA