Çeşme'nin Bütçe Ve Harcamaları Masaya Yatırıldı

Çeşme Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında, 2014 yılında temsil harcama bütçesine 1 milyon 350 bin lira ayrıldığını, Bu bütçeden festivallere ayrılan payın 74 bin 410 lira olarak gerçekleştiği belirtildi. 2015 yılında temsil ağırlama bütçesinin 3 milyon 160 bin lira olduğu ifade edilirken, yine festivallere 165 bin 263 lira harcama yapıldığı bildirildi. 2016 yılı için 2 milyon 600 bin lira temsil ve ağırlama bütçesi ayrıldı.

Çeşme'nin Bütçe Ve Harcamaları Masaya Yatırıldı
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Mart ayı meclis toplantısında, belediyenin temsil, ağırlama bütçeleri ve festivallerde yapılan harcamalarla ilgili bilgi verdi. Dalgıç’ın verdiği bilgiye göre, 2014 yılında temsil harcama bütçesi olarak 1 milyon 350 bin lira ayrıldı. Bu bütçeden Erythrai Kültür ve Ildır Hanımlar Panayırı, Sakız Koyunu Festivali ve Germiyan Festivali için ayrılan pay, 74 bin 410 lira olarak gerçekleşti. 2015 yılında temsil ağırlama bütçesinin 3 milyon 160 bin lira olduğunu belirten Başkan Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali, Aşk Festivali, Germiyan Festivali, Ildır Kültür ve Sanat Festivali ve Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği için ise 165 bin 263 lira harcama yapıldığını açıkladı.

Başkan Dalgıç, 2016 yılı için 2 milyon 600 bin lira temsil ve ağırlama bütçesi ayrıldığını ifade ederek, 22 Şubat tarihi itibariyle festivaller için hiç bir harcama yapılmadığını söyledi.



TERFİ İSTASYONU YAPILACAK

Hafriyat döküm yerleri ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Dalgıç, Bütün Şehir Yasası gereği 31 Mart 2014 tarihinden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanıldığını hatırlatarak, "Bertaraf, toplama havzalarının yerinin belirlenmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgilidir. Bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var. Hazineden yer belirleme ve kamulaştırmayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çöp depo alanı ile ilgili sıkıntılar da yaşanıyor. Ovacık bölgesindeki çöp döküm alanı kapatıldı. Çöplerimizi Yelki’ye taşıyoruz. Uzak olması belediyeye ciddi bir maliyet getiriyor. 3 ay içerisinde sadece akaryakıt maliyeti olarak 300 bin liralık akaryakıt gideri oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İl Müdürlüğü ile görüşerek geçici bir yer bulmaya çalışıyoruz. Yer bulamazsak, yazın inanılmaz sıkıntı yaşarız. Alanın bulunması, tahsisi oldukça ciddi bir sorun. Belediyenin yeri yok. Olsa, meclise getirip, başkanlık olarak, terfi istasyonuna çevrilmesini talep ederim. Sanıyorum bu ayın ortasına kadar bu sorun çözülecek. Umuyorum ki mart ayı sonunda inşaata başlamış oluruz. TIR’ların çöpü alıp gideceği bir terfi istasyonuna kavuşmuş oluruz. Bunu neden çok önemsiyorum; şu anda 26 çöp aracımız otobandan Yelki’ye gidip geliyor. Yaz trafiği başlayınca gidip gelmek ciddi sorun olacak" diye konuştu.

YAYALAŞTIRMA PROJESİNİN MALİYETİ 2 MİLYON 749 BİN LİRA

Çeşme girişindeki Yayalaştırma Projesi ile, alt yapının yenilenmesi, döşeme taşlarının değiştirilmesi, aydınlatma ve kent mobilyasıyla daha çağdaş bir görünüm kazanılacağını ifade eden Başkan Dalgıç, "Belediyenin ihalelerinin, Kamu İlan Kurumu haricinde hiçbir yerde yayınlanması mümkün değil. Kamu İlan Kurumu’nda yayınlandığı anda da, görmek isteyen herkes, Türkiye’nin her yerinden girip görebilir. Yayalaştırma ihalesi, 2 milyon 749 bin lira olarak yapıldı. Sözleşme imzalandı" diyerek bilgi verdi.

"ALAÇATI PORT’TA KIYI KENAR ÇİZGİSİNİN BELİRLENMESİ BAKANLIKTADIR"

Belediyenin Alaçatı Port’ta ortaklığı olduğunu açıklayan Başkan Dalgıç şöyle devam etti: "Çeşme Belediyemizin Alaçatı Turizm Yatırım A.Ş.’de, yüzde 5 ortaklığı vardır. Şirketin kuruluş sözleşmesine istinaden belediye başkanı şirketin yönetim kurulu başkanıdır. Alaçatı Port’ta kıyı kenar çizgisi 1992 yılında çizilmiş. O dönem içerisinde imar planları geçmiş. Kıyı kenar çizgisini çizen ne meclistir, ne de Belediye Başkanlığımız. Yasal yetki ilgili Bakanlığındır. 25 bin ölçekli planı, 28 Mart 2000 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanmış. 5 bin ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 28 Mart 2000 tarihinde yine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Donanım Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. 2 Ağustos 1998 tarihinde ise ilave revizyon planı onaylanmış. Alaçatı Belediyesi’nin 27 Temmuz 1998 tarihinde kabul edilen Koruma İmar Planı, İzmir 1 Numaralı Kültür ve Koruma Bölge Kurulu’nun 20 Ağustos 1998 tarihli kararıyla onaylanmıştır. Arkeolojik Sit olduğuna dair söylemler var. Ben arkeolog değilim. Bilmem. O bölgede yapılan bütün çalışmalarda, ÇED raporlarına kadar bütün planlar bakanlık tarafından onaylanmış" açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA