Aydın'da Güvenlik Tedbirleri Arttırıldı

Ülke genelinde yaşanan terör olayları ve büyükşehirlerde meydana gelen patlamaların ardından her ilde olduğu gibi Aydın’da da güvenlik seviyesi en üst noktaya çıkarıldı. Polis 24 saat boyunca şehrin giriş ve çıkışlarında denetime başladı. Şehrin yoğun olduğu bölgelerde güvenlik güçleri kuş uçurtmuyor.

Aydın'da Güvenlik Tedbirleri Arttırıldı
Türkiye’nin çeşitli illerinde son dönemde yaşanan terör olaylarının ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği talimatlar gereği özellikle halkın yoğun olduğu bölgelerde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Denizli Aydın, Muğla Aydın ve İzmir Aydın girişlerinde kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri şüpheli buldukları her durumu değerlendiriyor.

Ankara ve İstanbul’da meydana gelen terör eylemlerinin ardından yurt çapında güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkartan İçişleri Bakanlığı, eylem yapılması muhtemel noktalarda da güvenlik incelemesi başlatırken Aydın polisi de denetim ve incelemelerini daha da sıklaştırdı. Aydın’a giriş ve çıkışlarda tüm araçlar bir yandan mobese kameraları ile denetlenirken, diğer yandan da şehrin değişik yerlerine konuşlanan güvenlik güçleri tarafından bizzat durdurularak inceleniyor. Zaman zaman eğitimli detektör köpeklerin de görev aldığı arama çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, ekipler Aydın Otogarı ve Tren Garı’nda ek tedbirlerle şüpheli gördükleri kişi ve durumları anından müdahale ediyor.
Kaynak: İHA