AGD, Vefatının 5. Yılı Dolayısıyla 'Necmettin Erbakan' Konferansı Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi tarafından, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5. yılı dolayısıyla Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenlendi.

AGD, Vefatının 5. Yılı Dolayısıyla 'Necmettin Erbakan' Konferansı Düzenledi
"HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kasım Efendi Camii İmamı Mehmet Kuyumcu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan AGD İlçe Şube Başkanı Mustafa Özkan, “Bu gece ömrü cihad aşkıyla geçmiş bir mücahidi, mücahid Erbakan’ı anmak ve anlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu gece Erbakan Hocayı anmak ve anlamaktaki amacımız, Erbakanca yaşamanın gereğini ortaya koymaktır. Erbakanca yaşamak, kimsenin ayakta durmaya takatinin olmadığı bir zamanda hak için koşmaktır. Merhum Hocamız bize 90 yaşında İstanbul surlarına dayanmış ve orada şehit düşmüş Ebu Eyyub el-Ensari gibi ilerlemiş yaşına rağmen, son günlerinde hastane odasında toplantılar yaparak 2000’li yıllarda nasıl sahabe gibi yaşanacağını göstermiştir. Gerek Milli Gençlik Vakfımız, gerekse Anadolu Gençlik Derneğimizin kuruluşunda hocamızın büyük emekleri vardır. Kurulduğu günden beri sevgi ve kardeşliğin teminatı olan Anadolu Gençlik Derneğimiz inşallah bundan sonra da Erbakanca bir tavırla hayra motor, şerre fren olmaya devam edecektir” dedi.

"GÜN GELİR, DEMİREL ÜNİVERSİTESİ’NDE ERBAKAN’I ANARSINIZ"

Necmettin Erbakan’ın siyasi hayatını değerlendirerek konuşmasına başlayan Milli Gazete Ankara Temsilcisi, Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz ise, “Hocamız hep diyordu ki, biz siyaset yapmıyoruz, cihad ediyoruz. Siyaseti siyaset için yapanlarla, siyaseti cihad için yapanlar arasında bir kıyas yapmak istiyoruz. Mesela Süleyman Demirel’in siyasi hayatı başarılarla dolu bir liderdir. 7 defa Başbakan olmuş. Siyaseti siyaset için yapıyorsanız ulaşabileceğiniz zirve nokta Cumhurbaşkanlığı. Demirel Cumhurbaşkanı olmuş. Ömrü vefa etseydi muhtemelen önümüzdeki süreçte Başkan da olabilirdi. Tersinden bakarsak, Necmettin Erbakan’ın hayatı, siyasi başarısızlıklarla doludur. Niye? 5 siyasi parti kurmuşsunuz, bunlardan 4’ü kapatılmış. Siyasi hayatının yasaklı olduğu dönem, yasaksız olduğu dönemden daha fazla. 50 yıl mücadele ediyorsunuz sadece 11 ay Başbakan olabiliyorsunuz. Bu 11 ayın 6 ayında da şeytan taşlamaktan abdest almaya vakit bulamıyorsunuz. Necmettin Erbakan’ın cenazesi ile Süleyman Demirel’in cenazesine bakınca Demirel’in cenaze fotoğrafını görünce ilk söylediğim şu oldu; ‘Allah rahmet eylesin. Bu adamın hayatında ihale verdiği insan sayısı cenazesine katılandan daha fazla.’ Ve ben bir gün önce Isparta’daydım. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Erbakan’ı andık. Yani siyaseti cihad için yaparsanız, yeni bir dünya kurmak için yaparsanız, gün gelir, Demirel Üniversitesi’nde Erbakan’ı anarsınız” dedi.

"TARİHE KARŞI SAVUNMA HAZIRLIYORUZ"

Yılmaz, Necmettin Erbakan’ın zorluklara rağmen hep gayret içinde olduğunu, Refah Partisi’nin savunma süreci başladığında, haftalarca çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Bir gün gece 3’te bir arkadaşımız hocaya; ’Refah Partisi’ni kapatacaklar, biz niye bu kadar uğraşıyoruz?’ diye sordu. Hocamız da ’Biz mahkemeye karşı savunma hazırlamıyoruz, tarihe karşı savunma hazırlıyoruz’ cevabını vermişti" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA