Türkiye İş Dünyası Crans Montana'ya Damgasını Vurdu

Dünyanın en büyük uluslararası toplantılarından birisi olma özelliği taşıyan Crans Montana, 115 devletin hükümet yetkilisinin ve uluslararası toplumdan seçilmiş 800 kişinin katılımıyla Fas’ın Dakhla şehrinde yapıldı.

Türkiye İş Dünyası Crans Montana'ya Damgasını Vurdu
Fas’ın Dakhla şehrinde yapılan Crans Montana toplantısına Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da davet edildi. Atasoy, Fas Krallığı’nın davetiyle katıldığı toplantıda özellikle Afrika devletlerinin hükümet yetkilileri, diplomatlar, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından heyetlerle görüşmeler yaptı. Atasoy, "Türkiye iş dünyası olarak Afrika devletlerinin kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Diğer davetliler, Atasoy’un Afrika devletlerine ilgi göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kendi ülkelerine davet ettiler. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Afrika ülkelerine önümüzdeki bir yıl içerisinde ziyaret gerçekleştirecek.

Crans Montana’ya Angola, Benin, Botsuana, Burkina Faso, Burindi, Cibuti, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyet, Ekvator Ginesı, Eritre Devleti, Etiyopya, Fildişi Sahili, Goban, Gambiya, Gona, Gine, Gine Bissau, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Komorlar, Kamerun, Kenya, Kongo Cumhuriyeti, Leseto Krallığı, Lıberya, Libya, Madagaskar, Malavi, Mali, Mouritius Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Moritanya, Mozombik, Nomibya, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller Cumhuriyeti, Sierna Leone, Somali, Sudan, Svaziland Krallığı, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Yeşil Burun Adaları, Zambiya ve Zimbabve ülkelerinden yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA