Terör Mağduru Ailelere Yardım

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör olayları nedeniyle Van'a gelen 2 bin 170 aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yardım yapılacak.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle Van'a gelen 2 bin 170 aileye, İpekyolu İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sahip çıktı.

İpekyolu SYDV bünyesinde oluşturulan 36 kişilik ekip, 2 bin 170 ailenin barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlattı.

İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör mağduru 2 bin 170 ailenin SYDV'ye müracaat ettiğini belirterek ailelere öncelikle barınma yardımında bulunacaklarını söyledi.

Uzun, 'Ailelerin barınma ihtiyaçlarından sonra diğer ihtiyaçlarını da gidereceğiz. Vatandaşlarımız apar topar geldikleri için yanlarında ne eşya ne de başka bir şey getirdiler. Vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gidermek için vakfımız ellindeki tüm imkanları kullanıyor.' dedi.

Kente gelen terör mağduru öğrencilerin de pansiyonlarda ağırlandığını ifade eden Uzun, öğrencilerin kırtasiye ve giyim ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Uzun, 'Devletimizin sıcak yüzünü ve misafirperverliğini göstereceğiz. Bu kapsamda öğretmenlerimizle özverili bir çalışma içinde, öğrencilerin ortam değişikliğinden kaynaklı başarısızlık yaşamamaları için çalışıyoruz. İnşallah öğrenciler en ufak bir sorun yaşamadan eğitim-öğretimlerini tamamlayacak.' diye konuştu.
Kaynak: AA