Tayland'da Polis Aracına Saldırı

Direnişçilerin ağır silahlarla saldırdığı araçtaki 3 polis öldü, 6 polis yaralandı.

Tayland'ın güneyindeki Narathiwat kentinde direnişçilerin silahlı saldırısına uğrayan 9 polisten 3'ü hayatını kaybetti.

Chanae bölgesinden polis albay Pakdi Preechachon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda, yola döşenen uzaktan kumandalı bombanın polis aracı geçerken patlatıldığını bildirdi.

Patlamayla sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kamyonetin bir ağaca çarptığını ifade eden Preechachon, daha sonra da saldırganların içinde 9 polis bulunan kamyonete ateş açtığını anlattı.

Preechachon, ağır silahlar kullanan direnişçilerin sayısının bilinmediğini, saldırıda 3 polisin öldüğünü, 6 polisin yaralandığını kaydetti.

Tayland'ın Müslümanların çoğunlukta olduğu güneyindeki Pattani, Yala ve Narathiwat bölgeleriyle Songkhla'nın Malayca konuşulan beş yöresinde ilk kez 1980'lerin sonunda ortaya çıkan direniş hareketi, 2004 yılında yeniden alevlenmişti. Bu bölgelerde yaşanan şiddet olaylarında 2004 yılından bu yana 6 bin 500 kişi hayatını kaybetmiş, 11 bin kişi yaralanmıştı.

Malezya’nın girişimleriyle eski Başbakan Yingluck Şinavatra döneminde başlatılan barış görüşmeleri 2014 yılındaki darbenin ardından kesintiye uğramasına rağmen, 2015'te bölgedeki şiddet olayları bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında azalma göstermişti.

Kaynak: AA