Sanata Adanmış Ömürlerle Söyleşi

Aydın’ın yetiştirdiği önemli tiyatroculardan ve farklı meslek alanlarında çok başarılı olan Hidayet Sayın ve Yalçın Dinçer, Özel Başak Koleji Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Sanata Adanmış Ömürlerle Söyleşi
“Topuzlu” ve “Pembe Kadın” gibi toplumsal içerikli oyunları Devlet Tiyatroları’nda ve Kent Oyuncuları tarafından sahnelenen Hidayet Sayın, öğrencilere yaşamöyküsünü anlatırken hem derslere zaman ayırmanın hem sanatı yaşamanın bir arada götürülebileceğini gösterdi. Aydın’ uzun yıllar çocuk doktoru olarak çalışmış, Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ‘nin kurulmasında öncülük etmiş olan Hidayet Sayın, kendisini en mutlu eden şeyler arasında adının bir çocuk parkına ve bir kültür merkezine verilmesi olduğunu belirtti.

Tiyatroya bir ömür adayan Yalçın Dinçer’de, eczacılık mesleğinin yanında sahnelerden uzak kalamadığını aktardı. Çocukluğundan bu yana hem babasının hem akrabası olan Şükran Güngör ve onun aracılığıyla tanıdığı Yıldız Kenter ile Müşfik Kenter’in ondaki tiyatroya olan bağını kurmada etkili olduğunu belirtti.

Çine’de başlayan bu serüvenin Aydın Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nu kurmaya kadar devam ettiğini söyleyerek gençlerin hayatlarında mutlaka sanatın olması gerektiğini vurguladı.

Aydın Özel Başak Koleji Genel Koordinatörü Metin Akyol, moderatörlüğünde düzenlenen söyleşi hem basın hem konuklar hem öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Okul Müdürü Nail Ergun ve Müdür Yardımcısı Ferdi, Karakaş tarafında gerçekleştirilen plaket ve çiçek sunumuyla program sona erdi.
Kaynak: İHA