Operasyon Bitince Güvercinlerine Kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu terk etmek zorunda kaldığı evinde güvercinlerini de bırakan Nurettin Tütüncü, operasyon sayesinde sağlanan huzur ortamında evine ve kuşlarına kavuşmanın sevincini yaşıyor Tütüncü: 'Yaşadıklarımızı onlarla unutmaya çalışıyorum. O kötü günler geride kaldı'

MAŞALLAH DAĞ - ABDULLAH COŞKUN - Diyarbakır'ın Sur ilçesinin PKK'lı teröristlerden arındırılmasıyla evine geri dönen Nurettin Tütüncü, güvercinlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sur'da terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından evlerine dönüyor.

Terör saldırıları nedeniyle terk etmek zorunda kaldığı evinde güvercinlerini bırakan 43 yaşındaki Nurettin Tütüncü, operasyonların bitmesinin ardından geldiği evinde kuşlarına da kavuştu.

Terör olaylarının sona ermesinden duyduğu sevinci dile getiren Tütüncü, 'Şu anda burada huzur var, evime geri döndüm, güvercinlerime kavuştum, onlarla vakit geçiriyorum. Yaşadıklarımızı onlarla unutmaya çalışıyorum. Kötü günler geride kaldı.' dedi.

Tütüncü, 10 yıldır güvercin beslediğini belirterek, 'Daha önce damda güvercinlerim ile vakit geçiriyordum ama olaylar olduktan sonra dama çıkamaz olduk, güvercinlerime bakmaz oldum, açlıktan susuzluktan ölen güvercinlerim var.' diye konuştu.

Nurettin Tütüncü, bu süreçte 15 güvercininin öldüğünü ifade ederek, 'Çok şükür ki her şey bitti, buralar açıldı, olaylar bitti, kuşlarıma kavuştum. Çok mutluyum. İnşallah bundan sonra her şey daha da güzel olacak.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA