Kocaeli Büyükşehirli İzciler Gazi Süleyman Paşa'yı Andı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler, yine örnek bir etkinliğe imza attı.

Kocaeli Büyükşehirli İzciler Gazi Süleyman Paşa'yı Andı
Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Albayrak izci ünitesi, 910 metre rakımlı Kartepe Pazarçayır izcilik kampında, Gazi Süleyman Paşa Anma kampı düzenledi.

Osmanlı padişahı Orhan Gazi’nin oğlu, Kocaeli’nin ilk Valisi Gazi Süleyman Paşa’nın adına kamp düzenleyen izciler, Gazi Süleyman Paşa hakkında tüm bilinmeyenleri de öğrenmiş oldu. 910 metre rakımlı Kartepe Pazarçayır izcilik kampında gerçekleşen kampa izci liderleriyle birlikte izcilerde katıldı.

Kampa katılan izcilere Gazi Süleyman Paşa’nın İzmit ve çevresinde yaptığı fetihler ile Osmanlı’nın şehir kimliğinin oluşmasında yaptığı öncülükler anlatıldı. İzcilere Kocaeli’nin ilk valisi olan Gazi Süleyman Paşa’nın kente yaptığı hizmetlerde aktarıldı.

Kampta izcilere Geleneksel okçuluk ve Osmanlı Cenk Sanatı (MATRAK) eğitimleri verildi.

Eğitimlerde Geleneksel Okçuluğun tarihi ve İslam dinindeki önemi, Matrakağın tarihi konuları, üzerinde duruldu. Eğitimlerin ardından izciler aldıkları eğitimleri pratiğe çevirdi. Daha sonra izcilere, Rumeli Fatihi olarak anılan Gazi Süleyman Paşa’nın yaptığı sayısız fetihler eğitimci liderler tarafından anlatıldı. İzci liderlerinin aktardığı bilgileri pür dikkat dinleyen izciler kampın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi sempozyumuna katıldı.

Kaynak: İHA