Karapınar'da Kavga Açıklaması 3 Yaralı

Karapınar ilçesine bağlı Akören Mahallesinde DSİ tarafından sulama kuyuları kapatmak istenen çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbede de birer gazından etkilenen 3 kişi Karapınar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Karapınar ilçesine bağlı Akören Mahallesinde DSİ tarafından sulama kuyuları kapatmak istenen çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbede de birer gazından etkilen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

İlçeye 25 km mesafede bulunan Akören mahallesinde Akören Sulama kooperatifine ait 100 adet sulama kuyusu şikayet üzerine DSİ ekipleri tarafından mühürlenmek istendi.

Çiftçiler kuyuların ruhsatlı ve kanuna uygun olduğunu belirtmesine karşın, DSİ ekipleri, depo ruhsatlarının olduğu ancak tarımsal sulama ruhsatlarının olmadığı gerekçesi kuyuları kapatmak istedi.

Mahalle sakinlerinin karar karşıçıkması üzerine güvenlik görevlileri ile köylüler arasında yaşanan ardebe de güvenlik güçleri biber gazı sıktı.

Biber gazından etkilenen 3 kişi olay yerine gelen ambulanslarla Karapınar devlet hastanesine kaldırılırken, DSİ ekipleri sulama kuyularını kapatmadan olay yerinden ayrıldı.

Çiftçilerden Hasan Erduran, 'Sulama kuyularımızın her şeyi tam. Burayı şikayet edeni de biliyoruz. 10 yıldır sulama yapılıyor. Neden o zaman ruhsat verdiler. Kendileri ile çelişiyorlar. Kooperatifteki bütün kuyular ruhsatlı. Her şey kanuna uygun. Tam sulama mevsiminde bunun yapılması hoş değil. Bizim her yere borcumuz var. Akören tarımda en öne olan yer' dedi.

Raşit Erkol adlı ilçe sakini de 'Biz PKK'lımıyız da bize bu muameleyi yapıyorlar, her şey nizami bizi devletimiz ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar, eğer biz buralardan ürün alamazsak ölürüz' diye konuştu.
Kaynak: AA