'Herkes İçin Pop Sanat' Sergisi Yarın Açılacak

Dünyaca ünlü sanatçı Andy Warhol'un Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 'Herkes için Pop Sanat' sergisi, Antalya Kültür Sanat'ta yarın açılacak Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Turenicova: '2016'da Slovakya Avrupa Birliği'ne başkanlık yapacak. Slovakya'nın yapacağı yarım dönemlik başkanlığın, iki ülke için büyük önem taşıyacağını düşünüyorum' ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin: 'Yaratıcılığı ile sanat dünyasına ismini büyük harflerle yazdırmış bu değerli sanatçının sergisinden her meslekten, her yaştan insanın alacağı bir bilgi, ilham olduğunu düşünüyorum'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yaptırılan Antalya Kültür Sanat, Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden dünyaca ünlü sanatçı Andy Warhol'un Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 'Herkes için Pop Sanat' sergisine ev sahipliği yapacak.

Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, yarın açılacak sergi öncesi düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'da olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Antalya'da hem ailesi hem de dostlarıyla yaşadıkları çok güzel tatil anılarının bulunduğunu belirten Turenicova, 'Özellikle zamanınızı ve enerjinizi sanata harcadığınız için teşekkür ediyorum. Çünkü sanatın sınırları ve farklılıkları yoktur. Sanat tüm insanlar tarafından açık yüreklilikle kabullenilecektir.' dedi.

Turenicova, şu anda Slovakya ve Türkiye'nin işbirliğinin hem politik hem de sosyal anlamda en yüksek seviyede olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Özellikle EXPO 2016 ile buradaki sergi arasında bir köprü kuran sergi düzenleyicilerini ayrıca tebrik ederim. Umarım yüksek sayıda gelecek turistlerle birlikte özellikle şehir için bir katma değer sağlayacak. Slovakya için Türkiye en önemli turistik ülkelerden biri. 2016'da Slovakya Avrupa Birliği'ne başkanlık yapacak. Slovakya'nın yapacağı yarım dönemlik başkanlığın, iki ülke için büyük önem taşıyacağını düşünüyorum.'

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin de ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı'nın çatısı altında hayata geçirilen Antalya Kültür Sanat'ın Antalya'nın kültür ve sanat hayatına canlılık katma ve kent merkezinde bir cazibe noktası yaratma vizyonu ile çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında Antalyalıları ve kente gelen misafirleri Pablo Picasso, Luigi Mayer, Ara Güler, Cecil Beaton gibi dünya çapında isimlerin eserleri ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çetin, çocuklara ise kültür-sanat atölyeleri ile sanat sevgisi aşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Çetin, çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden Andy Warhol'un eserlerinin 30 Mart-25 Eylül 2016 tarihlerinde Antalya Kültür Sanat'ta sergileneceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Andy Warhol, 1987'de hayatını kaybetmiş olan Amerikalı ressam, film yapımcısı, fotoğrafçı, fotoğrafı resme dönüştüren, ticari reklam afişi yapan, basit bir konserve kutusunu sanat eserine, bir fotoğrafı resme dönüştüren renk ustası bir sanatçı. Boyadığı otomobiller, otomobil müzelerinde sergileniyor. Bazı otomobil markalarının Warhol koleksiyonları ve sergileri var. ABD'nin en büyük müzelerinden birisi Andy Warhol ismini taşıyor. Yaratıcılığı ile sanat dünyasına ismini büyük harflerle yazdırmış bu değerli sanatçının sergisinden her meslekten, her yaştan insanın alacağı bir bilgi, ilham olduğunu düşünüyorum.'

Dünyaca ünlü sanatçıların sergilerini Antalya'ya getirirken Suna-İnan Kıraç Vakfı'nın ve Pera Müzesi'nin desteklerini aldıklarını vurgulayan Çetin, İnan Kıraç nezdinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Suna-İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol ise böyle bir serginin Antalya için büyük bir kazanç olduğunu dile getirdi.

ATSO'yu ve Antalya Kültür Sanat'ı böyle bir sergiyi Antalya'da konuk ettikleri için kutlayan Birol, Andy Warhol önemli bir sanatçı olduğunu, Antalya Kültür Sanat'taki bu sergi Andy Warhol'un iyi bilinen yapıtları ile az bilinen yapıtlarını bir arada sunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Andy Warhol'un 47 parçadan oluşan sergisi gezildi.
Kaynak: AA