Çayıralan Ziraat Odası'ndan Süt Üreticilerine Destek

Çayıralan Ziraat Odası, süt üreticilerini desteklemek amacıyla süt tüketimini artırmak için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında ilçe genelinde vatandaşlara süt dağıtımı yapıldı. Çayıralan Ziraat Odası Başkanı Alparslan Berk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın başlattığı süt üreticilerini destekleme kampanyasına destek vermek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

“Her yaşta ve her zaman süt tüketelim' sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Berk, şöyle konuştu:

'Bu kapsamda süt üreticilerinin sorunlarını gündeme getirmek için TZOB Genel Başkanı Bayraktar Konya’da basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Bayraktar’ın 'Gerekli önlemleri almazsak süt fiyatları 50 kuruşa kadar düşer ve ahırlarda hayvan kalmaz. 2008’lerde yaşadığımız krizlerin beterini yaşarız' şeklinde açıklamaları olmuştu. Bizler de o günlere dönmemek için süt kampanyasına çok önem veriyoruz. Bu kampanya sadece Çayıralan Ziraat Odamızla veya tüm odalarımızla sınırlı kalmamalı, tüm paydaşlarımız, sivil toplum örgütleri de süt kampanyası başlatmalıdır.'

Berk, vatandaşlardan da çiftçilerin yanında yer almaları gerektiğine işaret ederek, daha fazla süt ve süt ürünü tüketmelerini istedi.

Kaynak: AA