Bitlis'te Turizm Değerlendirme Toplantısı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında, turizm değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bütün katılımcıların söz aldığı toplantıda, kaymakamlar da ilçelerin turizm potansiyelleri ile öne çıkan turizm faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bitlis Kültür Merkezinden yapılan toplantıda konuşan Vali Çınar, katılımcılardan konuşulanların burada kalmaması ve projelerin takipçisi olmalarını istedi.

Bitlis'in manevi şahsiyetleriyle alakalı müze kurma çalışmalarının olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

'Bu şehirde kitap fuarı açabilir, bu topraklarda yetişen manevi şahsiyetlerin ve alimlerin kitaplarını sergileyebiliriz. Kış sporları için kayak merkezlerimizin iyileştirilmesi gerekiyor. Özellikle İran'a özen göstermemiz gerekiyor. İran'dan düğün yapmaya Van'a geliyorlar. İran'da çeşitli tanıtımlar yaparak teması çoğaltabiliriz. Havaalanı yapımı, master planı ve jeopark projeleri Bitlis için çok önemli. Bu iş enerji, sabır ve gönüllülük gerektirir. Emirle olabilecek bir şey değil. Sivil yapı ve girişimcilerin devreye girerek elini taşın altına koyması gerekir. Şehrimiz için hep birlikte çalışmalıyız.'

Toplantıya, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Vali Yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ile turizm işletmecileri katıldı.

Kaynak: AA