Babasının Mirasıyla Cami Yaptırdı Sıra Okulda

Eskişehir'de babasından kalan mirasla cami yaptıran 67 yaşındaki kadın, mahallesine bir de okul kazandırmak için kolları sıvadı Hayırsever Soyer: 'Okur yazarlığım var ama babam beni okutmadı. Hep kuzu, koyun çobanlığı yaptım. Ben okuyamadım bari çocuklar okusun'

ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de yaşayan 67 yaşındaki Emine Soyer, babasından kalan mirasla yaptırdığı caminin ardından mahalleye bir de okul inşa ettirmek istiyor.

Tepebaşı ilçesine bağlı Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde yaşayan Emine Soyer, AA muhabirine, hiç evlenmediğini ve rahatsızlığı bulunan annesine 30 yıl baktığını anlattı.

Annesi ve babası vefat ettikten sonra kardeşler arasında mirası paylaştıklarını vurgulayan Soyer, 'Babadan miras kalınca ben de cami yaptırmaya karar verdim. Müftülüğe müracaat ettim. Yetkililer bana yardımcı oldu. Müteahhit de benden hiç para almadı, yardımcı oldu. Kendi emeğimle, paramla çivisine, tahtasına varana kadar kendim yaptırdım, 2 yıl uğraştım.' diye konuştu.

Soyer, mirasın cami yapımında kullanılmasına kardeşlerinin de sevindiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Camiyi yaptırdıktan sonra bankada bir miktar param kaldı. Ayrıca cami yapımından arta kalan keresteler var. Yaptırdığım caminin yanında tahsis edilen arsaya okul da yaptırmak istiyorum. Milli eğitim müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla görüştüm. Şu an için olumlu bir sonuç alamadım. Eğer olumlu sonuç gelirse hemen inşaatına başlarız.'

- 'Buradaki çocuklar okumak için merkeze servisle gidiyor'

Okumayı çok istediğini ancak şartlar gereği okuyamadığını kaydeden Soyer, 'Okur yazarlığım var ama babam beni okutmadı. Hep kuzu, koyun çobanlığı yaptım. Ben okuyamadım ama çocuklar okusun. Buradaki çocuklar okumak için merkeze servisle gidiyor. Bunun karşılığında da aileler ciddi servis ücreti ödüyor. İnşallah okulu da yaptırır mahalleme güzel bir hizmeti daha kazandırmış olurum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA