'6. Uluslararası Eğitim Konferansı'

Konya'da düzenlenecek konferansta İngiliz gazeteciyazar Lauren Booth, 'Çocuk Erkil Aile' konulu bir konuşma yapacak.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-Der) Konya Şubesi tarafından düzenlenecek '6.Uluslararası Eğitim Konferansı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

ÖĞ-DER Konya İl Başkanı Yavuz Aydın, bir otelde yaptığı konuşmada, 4 kıtadan gelen konuşmacı misafirlerin ufkunu açacağını söyledi.

Program kapsamında, konuşmacılar tarafından 'Eğitimin Genetiği' konulu bir konferans verileceğini ifade eden Aydın, 'Eğitimin içeriğinin nasıl olması gerektiği hepimiz tarafından bilinen en önemli konulardan biri. Müfredattan, dersten veya öğretmenden daha önemli bir şey varsa o da eğitimin içeriğidir' dedi.

Program kapsamında, 'Çocuk Erkil Aile' konulu eğitim konferansı verecek olan gazeteci-yazar Lauren Booth, sağlık ve sosyoloji konularıyla ilgilendiğini, Filistin mücadelesini İslam kanalları vasıtasıyla gündemde tutmak için çalışmalarda bulunduğunu dile getirdi.

Brunei Darusslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Şeyh Abdul Mahmut ise İslam ve çağdaş konularla ilgilendiğini, İslam ve batı felsefesinde müfredat geliştirme ve diğer dinden insanlarla diyalog konusunda uzman olduğunu belirtti.

Çad Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Zekeriya Osman Ramazan da ekonomi ve genetik mühendisliği konusunda uzman olduğunu aktardı.

Daha çok küresel barış ve helal yaşam alanına ilgi duyduğunu belirten Ramazan, 'Türkiye'ye gelişimizin bize bir şeyler öğreteceğine inanıyorum. Afrika ile kıyaslama şansımız olacak. Daha önce İstanbul'da bulunmuşum fakat Adana ve Konya'ya ilk defa geliyorum. Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA