Yaban Hayvanları İçin Doğal Ortam Hazırlandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi tarafından yaban hayvanlarının verdiği zararı en aza indirerek desteklenmesi konusunda hazırlanan “Yaban Hayvanlarının Doğal Ortamlarında Desteklenmesi Eylem Planı” kapsamında çalışmalar yapıldı.

Yaban Hayvanları İçin Doğal Ortam Hazırlandı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarını oluşturularak, zararlarının en aza indirilmesi kapsamında uygulanan “Yaban Hayvanlarının Doğal Ortamlarında Desteklenmesi Eylem Planı”nın ilk ayağı tamamlandı. Elazığ’ın merkeze bağlı Karataş, Göllübağ ve Oymaağaç köylerinde yaşayanlarla bilgilendirme toplantısı yapılmasının ardından başlayan eylem planı kapsamında, yaban hayvanlarının zarar tespit çalışması yapıldı.

Yapan hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parlar Şubesi tarafından Karataş Köyünde 23 da alanda 175 kilogram korunga ekimi, 2 alanda badem ve mahlep türleri kullanılarak teras dikimleri yapıldığını aktaran Şube Müdürü Hüseyin Çelik, “Ayrıca yine 2 alanda fıstık çamı ve dut dikimi yapıldı. Karataş köyünde yaban hayvanlarının yoğun olarak kullanıldığı alanlarda yaklaşık 100 adet ağaca badem, mahlep, alıç, şeftali, armut, kiraz gibi meyve ağacı aşıları yapıldı. İkinci çalışma alanı olan Oymaağaç köyünde ise 16 alanda daha önce belirlenen ve sürümü yapılan arazide 125 kilogram korunga ve fiğ ekimi yapılırken ağaçlara da meyve aşığı yapıldı. Üçüncü çalışma alanımız olan Karataş Köyünde 38 alanda 380 kilogram korunga, arpa ve fiğ dikimi, 14 adet ağaca da yine aşılama çalışması yapıldı” dedi.

Eylem planının uygulama projesinin 2017 ve 2018 yıllarında da devam edeceğini vurgulayan Çelik, 2016 yılında yapılan çalışmaların izleme ve değerlendirmelerinin teknik ekipleri tarafından sürekli yapılacağını kaydetti.

Projenin Elazığ’ın merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan Harput Mahallesi, Kıraç, Hoşköy, Sedeftepe, Güneyçayır, Oymaağaç, Sarıbük, Obuz, Kurtdere, Serince, Erbildi, Beydalı, Beşoluk, Karataş, Beydoğmuş ve Göllübağ köylerinde toplam 20 bin 722 hektar alanı kapsadığı bildirildi.

Kaynak: İHA