Viyana İmam Hatip Lisesi Güngören'de

Güngören Gençlik Meclisi, Viyana İmam Hatip Lisesi’ni Güngören’de ağırladı. Gençler, Viyanalı misafirlerine İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını tanıttı.

Viyana İmam Hatip Lisesi Güngören'de
Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi, çalışmaları ilçe sınırlarını aşarak Viyana’ya ulaştı. Güngören Gençlik Meclisi ‘Kardeş Okul’ projesi geliştirme çalışmaları kapsamında Avusturya Viyana’da bulunan İmam Hatip Lisesi ile irtibata geçerek okul idare ve öğrencilerini Güngören’de ağırladı.

Dört günlük bir program düzenleyen gençler, Viyanalı misafirlerine hem Güngören’i hem de İstanbul’u tanıttı. Tarihi ve kültürel bir gezi programıyla; Eyüp Sultan, Topkapı, Ayasofya, Sultanahmet, Eminönü, Boğaz gibi İstanbul’un sembolleşen önemli tarihi yerlerini rehber eşliğinde düzenlenen geziler ile tanıttı. Sur dışında kalan tek Osmanlı Camii olan Güngören Gençosman Camiini de ziyaret eden misafirler Güngören’deki İmam Hatip okullarında derslere katıldı.

Güngören Gençlik Meclisi’nin okur - yazar buluşmaları kapsamında düzenlediği konferansa 1 Nisan’da vizyona girecek olan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminin senaristi olan ilahiyatçı yazar Mahmut Ulu ve tasavvuf müziğinin öncülerinden Ahmet Okur katıldı.

Düzenlenen konferansa da katılan misafir öğrenciler daha sonra Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’ı da ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA