'Sosyal Rehabilitasyon Süreçleri Ve Terör Çalıştayı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ArGe Başkanı Akdağ: 'Terör konusu bugün ülkemizde vatandaşlarımızın öncelikli meselesidir. Hem partimiz hem de hükümetimiz terörün bütün cihetleriyle nasıl mücadele edileceği konusuna ciddi ağırlık vermektedir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Recep Akdağ, terörün bugün Türkiye'de vatandaşların öncelikli meselesi olduğunu belirterek, 'Hem partimiz hem de hükümetimiz terörün bütün cihetleriyle nasıl mücadele edileceği konusuna ciddi ağırlık vermektedir.' dedi.

AK Parti'nin 2016 çalıştayları kapsamında düzenlen toplantıların ilki 'Sosyal Rehabilitasyon Süreçleri ve Terör' başlığıyla Malta Köşkü'nde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Akdağ, çok farklı alanlardan gelen katılımcıların bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirterek, toplantıdan elde edilecek sonuçların AK Parti'nin yetkili organlarına iletileceğini söyledi.

Açılışın ardından toplantının basına kapalı olarak devam edeceğini aktaran Akdağ, böylece herkesin düşüncelerini daha rahat söylemesini amaçladıklarını kaydetti. Akdağ, AK Parti'nin bu toplantıları geleneksel hale getirdiğini dile getirerek, Ar-Ge başkanlığının parti içindeki eğitim çalışmaları ve politika geliştirme üzerine süreç oluşturma gibi iki önemli amacı olduğuna vurgu yaptı.

Bir anlamda politika laboratuvarları oluşturduklarını ifade eden Akdağ, 'Partinin politika geliştirme ve uygulamasına destek veriyoruz. Bu politikaların hükümet icraatlarına dönüşmesi de tabii bir sonuç olmaktadır. Terör konusu bugün ülkemizde vatandaşlarımızın öncelikli meselesidir. Hem partimiz hem de hükümetimiz terörün bütün cihetleriyle nasıl mücadele edileceği konusuna ciddi ağırlık vermektedir. Meselenin sadece silahlı şiddet gruplarına karşı yürütülen bir mücadele olmadığını çok iyi biliyoruz.' diye konuştu.

Akdağ, yaşanan hadiselerin lanetle anılacağını dile getirerek, bu olayların arkasında olanları kınadıklarını söyledi.

Terörün tam anlamıyla bir insanlık suçu olduğuna dikkati çeken Akdağ, farklı örgütlerin bu olaylara sebep olsa da sonuçların aileyi ve bireyi etkilediğini kaydetti. Akdağ, Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini hatırlatarak, bazı batılı devletlerin bunu anlamakta zorluk çektiğini aktardı.

Terörün gerçekleştiren gruba göre ayırt edilemeyeceğini dile getiren Akdağ, 'Bundan kendisini azade kılacak bir toplum yoktur. 'Bugün benim toplumumda yok' diyemezsiniz. Bunu dünyada hiçbir ülke söyleyemez. Tamamen global ve büyük bir tehlikedir.' ifadelerini kullandı.

Akdağ, Türkiye'nin terörle uzun süren mücadelesinin bazı travmalara neden olmasının muhtemel olduğunu aktararak, AK Parti'nin politika üretirken mutlaka toplumun nabzını tuttuğunu söyledi. AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne halka yönelik araştırmalarına devam ettiğini belirten Akdağ, bugünkü çalıştayın da bu hususta önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Basına kapalı olarak devam eden toplantıya AK Parti Ar-Ge başkan yardımcıları Kemalettin Aydın, Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Sami Mallı ile Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Doğu Ergil, İsmail Hakkı Erol, İsmet Berkan, Mete Yarar, İsmail Çağlar, Ayşe Hayrünnisa Avcı, Vahdettin İnce, Gökhan Oruç Önalan, Hamit Emrah Beriş, Prof. Dr. Vedat Bilgin, Adnan Bozyel, Hüseyin Cinoğlu, Emine Çift, Umut Erdoğan, Talip Küçükcan, Sadat Demirci, Prof. Dr. Kemal Sayar, Ufuk Ulutaş, Halit Yalçın katıldı.
Kaynak: AA