Ödüllü Santranç Turnuvası Serdivan'da Gerçekleşti

Serdivan Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Sakaya İl Temsilciliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği geleneksel ödüllü satranç turnuvasında, toplam 200’e yakın sporcu ter döktü.

Ödüllü Santranç Turnuvası Serdivan'da Gerçekleşti
Düzce, Bolu, Kocaeli, Yalova, Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul gibi çevre illerin yanı sıra Zonguldak, Tekirdağ ve Çanakkale’den gelen sporcular 4 ana kategoride kıyasıya yarıştı. Serdivan Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen turnuvada tüm kategoriler için başarılı olan ilk 3 sporcuya para ödülü, başarı belgesi ve satranç takımı ile 4-10 yaş arası dereceye giren sporcuların başarı belgesi ve satranç takımı ile ödüllendirildiği turnuvada, sporcular ödüllerini Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın elinden aldı.

“ÇOCUKLARIMIZI SATRANCA TEŞVİK EDELİM”

Başkan Yusuf Alemdar, satrancın küçük yaşta kazandırılması gereken bir spor alışkanlığı olduğuna dikkat çekerek, “Geleneksel turnuvamızı hayata geçirirken çocuklarımızın geleceklerini yönlendirmek adına onları satranca teşvik etmemiz lazım demiştik. Bugün bakıyoruz ki Serdivan’da yaptığımız turnuvaya, uzak yakın demeden 12 ilden iştirak eden sporcular var. Bu da bize attığımız adımın, söylediğimiz sözün doğruluğunu ve vatandaşlarımız nezdinde gördüğü kabulü bir kez daha gösteriyor” dedi.

Turnuvada başarılı olan oyuncuların her birini tek tek tebrik eden Başkan Alemdar, soğuk havaya rağmen uzaktan, yakından turnuvaya katılan tüm sporculara ve onlara eşlik eden ailelerine de teşekkür etti.
Kaynak: İHA