Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Bilim Merkezi'nde

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi çocuklar Kocaeli Bilim Merkezi’nde bilimle buluşturuldu.

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Bilim Merkezi'nde
Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evi öğrencilerinin ufkunu açmak amacıyla düzenlenen etkinlikler durmaksızın devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bilgi Evi sorumluları, çocukları bilimle buluşturmak, bilim ve teknolojik deneysel ve uygulamaları yerinde denemeleri ve keşfetmelerine imkan sağlamak amacıyla Kocaeli Bilim Merkezi’ne bir ziyaret programı organize etti.

Kartepe İlçesi Suadiye mahallesindeki Akçakoca ve Köseköy mahallesindeki Nazım Demirci Bilgi Evi öğrencileri gruplar halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Park alanındaki Kocaeli Bilim Merkezini gezdiler. Kartepe Bilgi Evi öğrencileri merkezde deney düzenekleri ve özel tasarım galerilerini gezdiler.

Bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyelerde deney yapma imkanı da bulan Kartepeli çocuklar sergi alanları, kütüphane, araştırma ofisleri ve bilim kafede neşeli ve bir o kadar heyecanlı anlar geçirdiler. Merkezde bilimle buluşan çocuklar kendilerine bu imkanı sunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e de teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA