İsmail Küçükkaya 'Korkma'Yı Maltepeliler İçin İmzaladı

Gazeteci-yazar ve televizyoncu İsmail Küçükkaya, üçüncü baskısı yapılan son kitabı “Korkma”yı Maltepeliler için imzaladı.

İsmail Küçükkaya 'Korkma'Yı Maltepeliler İçin İmzaladı
Gazeteci-yazar ve televizyoncu İsmail Küçükkaya, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Söyleşide mesleki deneyimlerini anlatan Küçükkaya, “Kalabalık bir halk kesimine konuşmak beni heyecanlandırdı. Başta sevgili meslektaşım Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç olmak üzere, bana bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum. 3 yıldır televizyon ekranlarından sizlerle buluşuyorum. Saklamadığımız, olanı olduğu gibi verdiğimiz ve sizlerin haber alma hakkına saygı duyduğumuz için bugün bu noktalara geldik. Ben çok riskli bir iş yapıyorum. Ortalama 3 saat 15 dakika hafta içi her gün televizyona çıkan biriyim. Kendime dürüstlüğü ilke edindim. Neme lazımcı biri değilim. Asla böyle düşünmemeliyiz. Bu çürümenin, toplumdaki yozlaşmanın, basın özgürlüğünü yok saymanın ucu bir gün bizlere de dokunacak” dedi.

“TOPLUM ADALET VE GERÇEĞE AÇ”

Yapılan bir araştırmada en güvenilen gazeteciler içinde isminin geçmesinin kendisini onurlandırdığını ifade edip gündemdeki gelişmeleri de yorumlayan Küçükkaya, sözlerine şöyle devam etti: “3 Eylül 2013 yılında ilk kez televizyondan sizlerle buluştum. Ben o ilk gün televizyona çıktığımda çok heyecanlıydım. O gün ne yaptım biliyor musunuz? Kendimi kadınların ve annelerimizin şefkatli ellerine bıraktım. Bol bol kitap okudum. Hata yapmamak adına kendimi geliştirdim. Şiir okudum, hatta birçok siyasi gelişmede de bu şiirlerden faydalandım. Yetmedi, bir öneri getirdim ve sabah programlarını her gün bir ilden yapmaya başladım. Türkiye’yi dolaştım ve Türkiye panoraması çizip, insanların nasıl açlığa ve yoksulluğa itildiğini, muhtaç bırakıldığını göstermeye çalıştım. Alt kesimi yoksulluklar ve yardımla, orta kesimi borçlandırmayla ve en üst kesimi de ihalelerle kendine bağlayan bir sistem var. İnsanlarımız, bu yalnız ülkemin güzel insanları adalete, gerçek ve hakikate aç. İşte ben bunu programımda sağlıyorum.”

“TÜRKİYE’Yİ ANNELER KURTARACAK”

Tutukluluğu döneminde verdiği destekten ötürü Can Dündar’ın annesinin kendisinin arayarak şükranları sunmasının kendisini çok duygulandırdığını ve bu ülkenin ancak annelerin elinde kurtulabileceğini de sözlerine ekleyen Küçükkaya, “Korkmayacağız, yılmayacağız. Toplumlar, halklar yapılan her şeyi görüyor. Mutlaka bir gün adalet, hak ve eşitlik bizlerle olacak. O yüzden kitabımın adından da anlaşılacağı üzere ‘Korkma’ diyoruz” dedi.

Söyleşinin ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayan Küçükkaya, kitaplarını da imzaladı.
Kaynak: İHA