Eski Bakan Soluk, Ünye-Akkuş Yolunu İnceledi

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Ordu’nun Fatsa ilçesinde AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ile birlikte Ünye-Akkuş yol güzergahında incelemelerde bulundu.

Eski Bakan Soluk, Ünye-Akkuş Yolunu İnceledi
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ile birlikte Ünye Cevizdere’ye giden eski Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, buradaki incelemenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

“KUZEY İLE GÜNEY BİRLEŞECEK”

Soluk yaptığı açıklamada, “Mevcut Akkuş yolu güzergahında yeni yapılacak bir çalışma ile yerleşim yerlerinin alanın dışında kalacağı yönünde iddiaların olduğunu öğrendim. Ben bu yolun geçmişte etüdünü yapan biri olduğum için konuyla ilgili benim açıklama yapmam istendi. Akkuş güzergahı kesinlikle ve kesinlik terk edilecek bir güzergah değildir. Böyle bir proje söz konusu değildir. Mevcut yolumuzun Tekkiraz’a kadar olan bölümü oldukça laseli bir güzergah. O laseli güzergahı A1 standardında 12 metre genişliğinde düzelterek Akkuş yolunu Niksar bağlantısı bizim ana güzergahımız olacaktır ve devam edecektir. Kış şartlarında daha cazip olduğu da düşünülerek Cevizdere’den bir bağlantımız da Akkuş’tan Niksar arasında buluşup dolayısı ile Akkuş güzergahımız ve Cevizdere güzergahımız bölgemize ikisi birlikte hizmet edecektir. Biri yapılınca diğeri terk edilecek diye bir husus söz konusu değildir. Uzun sözün kısası Ordu kuzey tetek diye tabir ettiğimiz eskilerin Dereyolu diye tarif ettiği Edirne’den İran’a kadar uzanan güzergah ile üç noktada buluşacağız. Bir tanesi bir tanesi Ordu-Mesudiye üzerinden Koyluhisar, diğeri Fatsa-Aybastı üzerinden Reşadiye, diğeri de Ünye-Akkuş üzerinden Niksar. Bu üç güzergah ile hem Dereyolu ile buluşacak hem Akdeniz ile buluşacak. Bu da Ordu için güzel bir durumdur. Kuzey ile güneyin birleşmesi anlamına gelmektedir. O zaman inşallah buralarda yayla turizmi de çok daha fazla farklı boyutlara gelecektir” dedi.

“YOL GÜZERGAHINDA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ise eski Ulaştırma Bakanı Habip Soluk’un Akkuş Ünye yol güzergahında emeklerinin bulunduğunu ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte bu yol ile ilgili yapılan çalışmada kendisi bize önderlik edecektir. Bilgisinden tecrübesinden istifade edeceğiz. Habip beyi Ordu Milletvekili gibi görüyoruz. Ordu’da coğrafi bakımda yol yapımı çok ağır bir iş. Hava şartları iyileştikten sonra Sayın Bakanımızla bu yolda tekrar güzergah üzerinde incelemeler yapacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA